Uusi neljännen sukupolven FABIA jatkaa Škodan menestystä pienten perheautojen kokoluokassa. Uudessa Fabiassa on kaikki tarpeellinen ja vielä hieman enemmän.

Uusi ŠKODA Fabia koeajossa Mustion Linnan maisemissa

Kokoluokkansa uusi esikuva, neljännen sukupolven uusi ŠKODA Fabia, näyttäytyi Mustion Linnan historiallisessa ruukkimiljöössä Raaseporissa, kun autotoimittajat pääsivät koeajamaan uutuutta.

Ensiesittelystään vuodesta 1999 alkaen Fabia on ollut yksi kokoluokkansa myydyimmistä autoista. Vuonna 2021 neljänteen sukupolveensa edennyttä suosikkimallia on valmistettu reilussa 20 vuodessa jo yli 4,5 miljoonaa kappaletta.

Fabia on Octavian jälkeen Škodan suosituin automalli. Uuden Fabian myötä odotukset ovat korkealla: Škodan tuotejohtaja Petri Gesterbergin mukaan tähtäimessä onkin kiriä pienten autojen segmentissä kolmen myydyimmän automallin kärkeen.

Raaseporissa sijaitseva Mustion Linna tarjosi komeat puitteet uuden ŠKODA Fabian marraskuisille koeajoille.

Fabian lehdistötilaisuus järjestettiin 17.11.2021.

Tilava, turvallinen & tyylikäs

Fabian valttikortteja ovat hyvä vastine rahalle, pienet käyttökustannukset ja škodamaisen runsaat tilat. Uusi Fabia lisää näihin vahvuuksiin dynaamisen muotoilun, entistä paremman ajettavuuden sekä useita uusia avustinjärjestelmiä.

Uuden Fabian turvallisuus on huippuluokkaa: lähes 80 prosenttia korista on valmistettu suurlujuusteräksistä. Lisäksi Fabiaan on saatavissa jopa yhdeksän turvatyynyä. Uutuudesta löytyy myös yli 40 nerokasta Simply Clever -ratkaisua, ja tavaralokeroita jopa yli sadan litran edestä.

Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB A0 -perustekniikkaan pohjautuva Fabia on nyt ensimmäistä kertaa yli nelimetrinen. Tavaratila on kasvanut 50 litralla peräti 380 litraan – tämäkin kokoluokkansa suurin ominaisuus, kuten myös paras ilmavastuskerroin (alkaen 0,28).

Fabiaan on tarjolla yhdeksän ulkoväriä, joista uusia ovat metallivärit Phoenix Orange ja Graphite Grey. Vakiona ovat mm. led-ajovalot, ja lisävarusteena on saatavissa panoraamalasikatto. Uuden Fabian hinnat julkaistaan marras-joulukuun vaihteessa 2021.

Uuden ŠKODA Fabian entistä suuremmat sisätilat ihastuttavat tunteisiin vetoavalla muotoilulla ja ergonomialla sekä mukavuusvarusteilla, joita on aiemmin totuttu näkemään suuremman kokoluokan autoissa.

Ensivaikutelma vahvistuu

Jyväskyläläinen freelance-autotoimittaja Mervi Varonen vakuuttui uuden Fabian käytännöllisyydestä, tilavuudesta, ison auton ominaisuuksista ja entistä skarpimmasta ilmeestä jo elokuun kansainvälisissä koeajoissa Puolan Gdanskissa. Mustion Linnan maisemissa tehty kotimainen koeajo vahvistaa ensivaikutelman.

”Vaikutelma on viimeistelty niin ulkoa kuin sisältä katsottuna. Fabia tuo saataville uusia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita, jotka ovat yleisempiä kalliimman hintaluokan autoissa. Näin talven kynnyksellä osaa arvostaa erityisesti mm. lämmitettävää ohjauspyörää ja tuulilasia.”

Mervi Varosen laajan koeajojutun voi lukea tammikuussa ilmestyvästä ŠKODA magazine 1/2022 -lehdestä.