Uusi ohjelmisto parantaa ŠKODA ENYAQ iV -mallien toimintamatkaa ja mukavuutta

Uusi ohjelmistopäivitys pidentää täyssähköisten ŠKODA ENYAQ iV -mallien toimintamatkaa, lyhentää latausaikoja, lisää mukavuutta ja optimoi toimivuutta. ŠKODA on asentanut uuden ME 3.0 -ohjelmistoversion ENYAQ COUPÉ iV -malleihin sen tuotannon aloituksesta helmikuusta 2022 alkaen, ja aloittaa uuden ohjelmiston asennuksen myös ŠKODA ENYAQ iV -katumaasturimalleihin. Asiakkaille jo toimitettujen ENYAQ iV -mallien ohjelmisto päivitetään uuteen versioon veloituksetta arviolta vuoden 2022 toisella puoliskolla huoltokumppaniliikkeissä.
ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO optimoi täyssähköisten ENYAQ iV -malliensa ohjelmiston uuden ENYAQ COUPÉ iV -mallin lanseerauksen myötä. Uusi ME 3.0 -ohjelmistoversio päivittää tietoviihdejärjestelmän, Digital Cockpit -mittariston ja Head Up -tuulilasinäytön toimintaa ja näkymiä. Lisäksi ŠKODA Connect -online-mobiilipalveluja on kehitetty. Akunhallinnan uudistukset parantavat lataustehoa, lyhentävät latausaikoja ja pidentävät toimintamatkaa. Uuden ENYAQ COUPÉ iV:n lailla ENYAQ iV -katumaasturimallit saavat päivitetyn ja optimoidun ohjelmiston. Jo asiakkaille luovutettuihin ENYAQ iV -malleihin päivitykset tehdään arviolta vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla. Autojen ohjelmisto päivitetään veloituksetta huoltokumppaniliikkeissä.

Uusi Battery Care -käyttötila suojaa akkua ja pidentää sen käyttöikää

Uuden ME 3.0 -ohjelmiston myötä auton kuljettaja voi keskusnäytön painikkeella aktivoida uuden Battery Care -käyttötilan. Se tarkoittaa, että akkua seuraavan kerran ladattaessa se latautuu korkeintaan 80 prosentin varaustasoon. Ohjelma myös laskee DC-tasavirtalatauksen nopeutta ja suurinta latausvirtaa tehopiikkien välttämiseksi. Tämä toiminta vastaa joistakin älypuhelimista tuttua eco-tilaa, mikä auttaa suojaamaan akkua ja pidentämään sen käyttöikää. Tarvittaessa akku on mahdollista ladata täyteen jopa maksimilatausnopeudella. Myös tietoviihdejärjestelmän latausvalikko on uudistettu. Latauksen ja toimintamatkan näkymä sisältää nyt myös tiedon määränpäästä ja matkalla mahdollisesti tarvittavasta latauspysähdyksestä.

Uusi ajoasetus nelivetomalleissa ja latauspysähdysten yksinkertaisempi suunnittelu

Nelivetoisissa ENYAQ iV -malleissa on nyt uusi ajoasetusvaihtoehto. Vetopidon varmistava Traction-ajoasetus on suunniteltu päällystämättömillä tai liukkailla teillä ajamiseen. Sitä käytettäessä neliveto on jatkuvasti kytkeytyneenä ajettaessa nopeudella alle 20 km/h. Tämän ajoasetuksen valitseminen muuttaa esimerkiksi ASR-vetoluistoneston toimintaa siten, että liikkeellelähtötilanteissa se ei yhtä herkästi rajoita vetävien pyörien tyhjää pyörimistä. Latauspysähdysten suunnittelu on nyt entistäkin helpompaa: navigointijärjestelmässä on mahdollista sisällyttää vaihtoehtoinen latausasema suunnitellulle reitille yksinkertaisesti painamalla Lisää-painiketta. Kaikkia suunniteltuja latauspysähdyksiä varten järjestelmä näyttää kyseisessä latauspaikassa akun jäljellä olevan varaustason ja arvioidun latausajan.

Digital Cockpit -mittariston ja Head Up -tuulilasinäytön uudistetut näkymät

Uuden ohjelmiston myötä Digital Cockpit -mittariston ja Head Up -tuulilasinäytön näkymiä on parannettu. Etäisyyksien näyttö auton ympärillä oleviin esteisiin on selkeämpi, ja akun varaustaso näytetään nyt prosentteina akun symbolin yhteydessä. Myös Head Up -tuulilasinäyttö näyttää nyt akun varaustason ja 3D-visualisoidun etäisyyden määränpäähän. Matkan tiedot on mahdollista hakea näyttöön Digital Cockpit -mittariston oikeaan reunaan.

Parannettu akun lämpötilanhallinta pidentää toimintamatkaa

Akun lämpötilanhallinta aktivoituu nyt aiempaa alhaisemmassa lämpötilassa, ja lämpötilaa säädellään jatkuvasti. Näin akun lämpötila saadaan ihanteelliselle lämpötila-alueelle nopeammin, ja lämpötila pidetään tällä alueella pitempään. Akun käyttöikä pitenee, akun tehonanto optimoituu ja jarrutusenergian talteenotto toimii tehokkaammin, mikä pidentää toimintamatkaa. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV 60 -mallin WLTP-kulutusmittausstandardin mukainen toimintamatka pidentyy jopa 416 kilometriin. ENYAQ COUPÉ iV 80:n WLTP-toimintamatka on jopa 544 km, ja kaksimoottorinen ENYAQ COUPÉ iV 80x voi yltää jopa 520 kilometrin WLTP-toimintamatkaan.

Suurempi latausteho ja lyhyempi latausaika

ENYAQ iV -mallien akun lataamiseen on useita tapoja. Vaihtovirtalatauksella (AC) lataamalla akkuun saadaan ladattua sähköä 11 kW:n teholla esimerkiksi ŠKODA iV Charger -kotilatauslaitteella, jolloin 62 kWh:n (58 kWh netto) akku saadaan ladattua 10:stä 80 prosentin varaustasoon noin 6h 15 min ja 82 kWh:n (77 kWh netto) akku noin 7h 30 min. Siirreltävä, vaihdettavilla pistokepäillä varustettu iV-yleislatauslaite on latausmahdollisuuksiltaan monipuolinen. CEE-adapterilla autoa voidaan ladata 400 voltin pistorasiasta jopa 11 kilowatin teholla, ja maadoitetun pistorasian suko-adapterilla tavallisesta 230 voltin kotitalouspistorasiasta. DC-tasavirtalatauksella 62 kWh:n (58 kWh netto) akkua voidaan uuden ohjelmiston ansiosta ladata jopa 120 kilowatin teholla, ja 82 kWh-akkuisia (77 kWh netto) ENYAQ iV -malleja jopa 135 kW:n teholla. Siten esimerkiksi julkisesta 50 kW:n latausasemasta akun lataus 10:stä 80 prosentin varaustasoon kestää noin 55 minuuttia (akku 62 kWh/58 kWh) tai noin 70 minuuttia (akku 82 kWh/77 kWh). DC-pikalatausasemasta ENYAQ iV 60 -mallin 120 kW:n latausteholla ja ENYAQ iV 80x -mallin 135 kW:n latausteholla akun lataukseen riittää noin 35 minuuttia.

Uusi ohjelmisto parantaa mukavuutta

Uusi ohjelmisto helpottaa myös auton pysäköintiä, sillä peruutuskameran kuva on nyt kirkkaampi ja kontrastikkaampi. Monitoimiohjauspyörän oikeassa puolassa sijaitseva Travel Assist -ajoavustinkokonaisuuden painike reagoi nyt myös toistuvaan painamiseen: sillä voidaan vaihtaa pelkän mukautuvan vakionopeuden säätimen (ACC) ja Travel Assistin käyttämisen välillä. Yli 90 km/h ajonopeuksissa ajettaessa monikaistatiellä, Travel Assist sisältää myös uuden ohitusavustimen.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki