Uusi Škoda Fabia RS Rally2 ensimmäiseen SM-rallivoittoon Joensuussa – Joona tasapistein SM-kärkeen

17.6.2023. Uuden Škoda Fabia RS Rally2-auton ensimmäinen voitto ralli SM-sarjassa nähtiin SM Itärallissa Joensuussa, kun Jari Huttunen ajoi kauden viidennessä SM-osakilpailussa uutuusautolla ykköseksi. Škoda Motorsport Suomen Lauri Joona varmisti Škoda Fabia RS Rally2:lle kaksoisvoiton. Teemu Asunmaa joutui keskeyttämään. Ennen sarjan kahta viimeistä osakilpailua Huttunen ja Joona ajavat SM1-luokan kärjessä tasapistein.
Kuva: Merita Mäkinen

Škoda Motorsport Suomen Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka taistelivat kauden viidennen SM-osakilpailun voitosta loppuun asti. Kaksikko ajoi uusilla Škoda Fabia RS Rally2:lla yhdeksän EK:n ajan Jari Huttusta vastaan kilpaa. Maalissa kaksikon ero oli 20,4 sekuntia. Joona kellotti Joensuussa uutuusautollaan myös yhden pohja-ajan.

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaan ja Ville Mannisenmäen kohtalona oli tällä kertaa keskeyttää ralli varotoimenpiteenä. Kivi rikkoi Asunmaan autosta vetoakselin suojakumin, jonka takia Asunmaa ei startannut rallin viimeiselle EK:lle. Asunmaa ajoi rallissa viidentenä.

SM1-luokan yhteispisteissä Škodat ajavat nelosjohdossa. Ralli SM-sarja jatkuu 11.–12. elokuuta Lahdessa. Sarjan päätösosakilpailu ajetaan syyskuun lopulla Kokkolassa.

#2 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia RS Rally2 – yleiskilpailun toinen:
”Uusi Škoda Fabia RS Rally2 kävi hyvin käteeni. Mukavaa oli vetää. Kärsimme lähtöpaikastamme, mutta yritimme tulla sen minkä pystyimme. Voittoa toki tavoittelimme, mutta olosuhteet huomioiden pitää olla sijoitukseen tyytyväinen. Kahteen kertaan ajettaville pätkillä pystyimme vauhtiamme jo väläyttämään”.

”Meille oli yllätys, kun emme nähneet Teemua (Asunmaa) viimeisen EK:n lähdössä. Emme tienneet, mitä oli tapahtunut. Ensimmäisenä autona reitillä tie oli todella liukas ajaa. Uusi kokemus itselleni, ja tulihan tämäkin nyt koettua. Olen paljon viisaampi seuraavalla kerralla vastaavissa ajo-olosuhteissa. Irtosoralla pitää ajaa vieläkin määrätietoisemmin”.

”Olen tyytyväinen, että olen ensimmäisellä SM1-kaudellani sarjan kärkitaistelussa mukana. Toivotaan, että loppukausikin menee hyvin. Veikkaan, että mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä SM-osakilpailussa Kokkolassa”, Joona toteaa.

#1 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2 – keskeytys:
”Keskeytyksen syynä on harmittava kiven aiheuttama tekninen vika. Kivi rikkoi vetoakselin suojakumin ja akseli ei olisi kestänyt rallin viimeistä yli 20 km mittaista erikoiskoetta maaliin, joten keskeytimme varotoimenpiteenä ja turvallisuussyistä”.

”Kuittaamme suosiolla Itärallista kauden nollatuloksen, ja keskitymme loppukauden kahteen viimeiseen SM-ralliin”, Asunmaa toteaa.

Škoda Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo:
”Edustamamme automerkin tunnettavuuden parantaminen Suomessa on yksi syy olla ralli SM- ja osin myös ralli MM-sarjassa mukana, mutta taustalla on myös ihan aito halu auttaa yksityiskuljettajia eteenpäin. Olemme aikaisempi vuosina pystyneet auttamaan ralli SM-sarjan toiminnallamme nuoria suomalaisia rallikykyjä kohti heidän omia kansainvälisiä ralliunelmiansa. Viimeisimpinä Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen. He pystyivät ottamaan ralli SM– ja MM-sarjasta seuraavan askeleen urallaan. Škoda Motorsport Suomi kiittää kaksikkoa yhteistyöstä ja toivottaa menestystä jatkossa”.

Epäviralliset lopputulokset SM Itäralli, Joensuu:

  1. Jari Huttunen - Antti Haapala Škoda Fabia RS Rally2 42:52,8
  2. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka Škoda Fabia RS Rally2 + 20,4
  3. Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5 + 34,0
  4. Juha Salo - Kristian Temonen Skoda Fabia Rally2 EVO + 1:02,4

SM-pistetilanne SM1-luokka 5/7 osakilpailua:

  1. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia Rally2 Evo, 90
  2. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, 90
  3. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, 85
  4. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 79

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki