Vuoden Auto Suomessa 2021 -kisan toinen äänestyskierros käytiin KymiRingin moottoriradalla. Mukana olivat Peugeot 2008 (vas.), Porsche Taycan, Renault Captur, ŠKODA OCTAVIA, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3. (kuva Marko Mäkinen)

Vuoden Auto Suomessa paljastetaan 27.1.

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) on valinnut jännittävimmän ja sykähdyttävimmän automallin vuodesta 2014 lähtien. Tämän vuoden voittaja julkistetaan keskiviikkona 27.1. virtuaalisessa Auto- ja Liikennegaalassa. Mukana on myös ŠKODA OCTAVIA.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta oli tänä vuonna tavallista haastavampi koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitusten takia. AuLi onnistui kuitenkin järjestämään kaiken turvallisesti tasosta tinkimättä.

Ensimmäisessä vaiheessa Nummelan lentokentällä marraskuussa järjestetyssä tilaisuudessa olivat koeajettavina kaikki 27 ehdokasta. Eniten pisteitä saaneet kuusi finalistia kerättiin toisella kierroksella KymiRingin moottoriradalle. Kärkikuusikkoon ylsivät Škoda Octavia, Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3.

Toisella äänestyskierroksella tuomareilla oli käytössään 15 pistettä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla ehdokkaille. Joukosta yksi piti nostaa voittajaksi ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä. Valintaperusteista tärkein on rahalle saatava vastine, mutta jokainen tuomari sai määritellä arvionsa oman käyttötarpeensa ja -kokemustensa perusteella.

Yhden automallin nostaminen voittajaksi hyvin erilaisten uutuuksien joukosta oli haastava tehtävä, AuLista kerrottaan. Tänä vuonna pakkaa sekoitti vielä autojen sähköistyminen.

Arvostetun kisan ja tavoitellun palkinnon voittaja paljastuu Auto- ja Liikennegaalassa keskiviikkona 27.1. Tapahtumaa voi seurata IS-TV:ssä kello 18 alkaen. Palkintojenjakotilaisuudesta lähetetään lisäksi lähetys MTV3:ssa lauantaina 30.1. ja sunnuntaina 31.1. Lähetysajat ovat vielä avoinna.