Asunmaa johdatti TGS Worldwiden Škodat kaksoisvoittoon Riihimäellä

5.2.2022. Ralli SM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Rovaniemellä epäonnistunut Teemu Asunmaa paikkasi epäonnistumisensa täydellisesti, voittamalla Škoda Fabia Rally2 Evolla kauden toisen SM-rallin Riihimäellä. TGS Worldwiden Škodalla ajava Mikko Heikkilä ajoi toiseksi, nousten samalla SM1-luokassa pistejohtoon.
Kuva: Marko Mäkinen

Eilisen illan ja yön sekä lauantain aikana lunta tuprutti Kanta-Hämeessä sakeasti. Rallijärjestä toteutti ne auraustoimenpiteet, jotka olivat tehtävissä. Teiden pinnoille jäi kuitenkin paljon irtolunta, joten ajo-olosuhteet Riihimäen ja Lopen seuduilla ajetussa SM-rallissa olivat haastavat.

TGS Worldwiden Škodan Teemu Asunmaa hallitsi lumiset olosuhteet parhaiten. Asunmaa nousi kolmannen EK:n jälkeen rallin kärkeen, ja piti paikkansa maaliin asti. Asunmaan tallikaveri Mikko Heikkilä käväisi kahden ajetun EK:n jälkeen rallin johdossa, mutta joutui lopulta taipumaan toiseksi. Kakkostila nosti Heikkilän kuitenkin SM1-luokan pistejohtoon, sillä luokan kärjessä ja ensimmäisenä autona Riihimäellä reitille startannut Emil Lindholmin kohtalona oli toimia lumisateessa aura-autona. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen Lindholm ajoi vielä Asunmaan kanssa tasa-ajalla rallin kärjessä, mutta illan kahdella EK:lla Lindholm liukasteli pöperölumessa ojaan ja putosi ulos SM-pisteiltä.

Ralli SM-sarjan talvikausi jatkuu sarjan kolmannella osakilpailulla 4.–5. maaliskuuta Kuopiossa.

#6 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

Yleiskilpailun sijoitus: 1

”Tätä (voitto) tänne tultiin hakemaankin. Ykköstila paikkaa hyvin Tunturirallin epäonnistumista. Ei voiton ajaminen helppoa tänään ollut, mutta onnistuimme kuitenkin. Aamupäivällä emme hyödyntäneet lähtöpaikkaamme (kuudes auto reitillä). Sain iltapäivällä paikattua menetettyä aikaa. Se oli meiltä hyvä suoritus. Keli oli tänään todella haastava ja oman mausteensa toi pimeässä ja sankassa lumisateessa ajetut EK:t lisävaloilla. Välillä ei nähnyt mitään eteensä. Hieno ralli, monipuolinen reitti ja tiukkaa oli paikoitellen. Tänään voittoon tarvittiin hyvän suorituksen ohella malttia”.

#3 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

Yleiskilpailun sijoitus: 2

”No, nyt suunta oikea kun edellinen kolmas sija vaihtui toiseen sijaan. Tavoitteenamme täällä oli nostaa vauhtiamme ja se täyttyi ainakin osalla pätkistä. Ihan jees. Pari pätkää jäi kaivelemaan, ja niillä jäimme liikaa. Toiseksi viimeisen pätkän jälkeen piti Teemulle (Asunmaa) nostaa hattua, Hän ajoi sen todella kovaa vaikka itselläkin se EK tuli hyvin. Ei jäänyt täältä seliteltävää. Teemu oli ratkaisupätkällä raakasti meitä nopeampi”.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

Yleiskilpailun sijoitus: -

”Palkintopallikamppailu päättyi osaltamme hölmösti. Rallin viimeisellä EK:lla pyörähdimme, putosimme pellolle, ja jäimme koko päivän sataneeseen irtolumeen kymmeneksi minuutiksi kiinni. Pääsimme lapioimaankin. Oma virhe, josta voisi jotain oppiakin. Ruotsissa uusi yritys”.

Lopputulokset: SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli:

  1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 EVO 57:49,8
  2. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 EVO + 22,3
  3. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia Rally2 EVO + 38,9

Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 EVO + 10:27,9

SM-pisteet 2/7 osakilpailua:

  1. Mikko Heikkilä Škoda 38
  2. Emil Lindholm Škoda 34
  3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 35
  4. Teemu Asunmaa Škoda 29
  5. Juha Salo Škoda 28

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki