Yhdeksäs opiskelijoiden valmistama auto on Škoda Roadiaq

Mladá Boleslav 8. kesäkuuta 2023. Jo yhdeksännen Škoda-opiskelijoiden valmistaman auton nimi on Škoda Roadiaq. Valittu nimi korostaa nykyaikaista etsimisen ja löytämisen seikkailuhenkeä ja on siten linjassa Škodan uuden Let’s Explore -sloganin kanssa. Tämän vuoden projektissa Mladá Boleslavissa sijaitsevan Škoda Auto -koulutuskeskuksen 29 opiskelijaa rakentaa Škoda Enyaq -sähkökatumaasturista monitoimisen mobiilitoimisto-/retkeilyauton, joka hyödyntää runsaasti vastuullisia materiaaleja. Yhdeksäs opiskelijoiden valmistama auto on upean tilava, täynnä nerokkaita ideoita etätyöntekoon ja rentoutumiseen. Se on myös nelivetoinen, jotta sillä ajavat diginomadit voivat kulkea minne haluavat.
Kuva: Škoda Auto

Škoda Auton ammattikoulun johtaja Martin Slabihoudek: "Tämä projekti antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden soveltaa oppimaansa käytäntöön ja samalla kehittää taitojaan systemaattisesti. Lisäksi opiskelijat pääsevät syvälle mukaan uuden automallin suunnittelu- ja tuotantoprosessiin – paperille piirretyistä luonnoksista kaiken järjestämiseen, toteuttamiseen ja rakentamiseen. Tämänvuotinen projekti on laajuudeltaan ja poikkeavuudeltaan ainutlaatuinen, ja se suo opiskelijoillemme tilaisuuden keksiä luovia ehdotuksia ja älykkäitä ideoita."

Uudenlaisella katolla reilusti tilaa

Nyt jo yhdeksännen kerran toteutettavassa Student Car -projektissa Mladá Boleslavissa sijaitsevan Škoda Auto -ammattikoulun 29 opiskelijaa rakentaa täyssähköisestä Škoda Enyaq -katumaasturista monitoimisen mobiilitoimisto-/retkeilyauton. Prosessin kaikissa vaiheissa heitä tukevat heidän opettajansa ja asiantuntijat Škodan eri osastoilta kuten muotoilusta, teknisestä tuotekehityksestä, tuotannosta ja IT:stä, sekä lisäksi pakettiautoja retkeilyautoiksi muuntavan yrityksen asiantuntijat. Uusi Škoda Roadiaq esitellään suunnitelman mukaan kesäkuussa 2023. Enyaqin perusmitat (pituus, leveys ja akseliväli) säilyvät lähes muuttumattomina, mutta Škoda Rodiaqin korkeus on 1 966 millimetriä, joten se on peräti 35 senttimetriä tavallista Enyaqia korkeampi. Korkeusero johtuu uudenlaisesta katosta, jolla autoon saadaan sisälle reilusti etätyö- ja rentoutumistilaa. Aurinkokennot tuottavat sähköä auton oleskelutilaan, ja Rodiaq voidaan myös liittää ulkoiseen virtalähteeseen esimerkiksi leirintäalueilla tai asuntoautojen pysäköintialueilla.

Vastuulliset sisätilojen materiaalit ja kattavat yhteydet

Jotta uudenlainen katto voidaan toteuttaa, opiskelijoiden oli suunniteltava auton takaluukku täysin uusiksi. Nyt siitä päästään pieneen keittiöön, joka sijaitsee aiemman tavaratilan paikalla. Lisäksi takaluukkuun voidaan kiinnittää teltta, mikä tuo lisää oleskelutilaa auton taakse. Autossa on jatkuva internetyhteys, jonka avulla siellä voidaan esimerkiksi tehdä etätöitä ja katsoa videoita suoratoistona, lähes milloin ja missä tahansa. Kattavien yhteyksien lisäksi Škoda Roadiaqissa on vastuullisista materiaaleista valmistettu sisätilojen ja istuinten verhoilu.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki