Pung ja Pensaari parhaat Porvoon Ajoissa

Maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin kolmannen osakilpailun Porvoon Ajojen miesten Elite-sarjan ratkaisu tapahtui vasta viimeisellä kierroksella. Legendaarinen kilpailu ajettiin 10.6.2018 jo 90. kerran.

Porvoon Ajon voiton vei Viron Peeter Pung (Cycling Tartu), toiseksi kiri Jakob Tipper (Memil Pro Cycling) ja kolmanneksi Emil Andersson (Giro Cycling Team). Hienosti irtiotossa viimeiset kilometrit Pungin kanssa ajanut Johan Nordlund (Motion Finland) ylitti maaliviivan neljäntenä. Viidenneksi sijoittui upeasti U23-sarjassa ajava Antti-Jussi Juntunen (Cyclo Vision).

Voittaja Pung kolaroi kilpailun aluksi, mutta sai kuitenkin koottua itsensä.

– Kilpailu oli melko rankka. Ajo tuntui tänään vahvalta koko päivän, Pung kertoi kilpailun jälkeen.

– Viimeisellä kierroksella iskin ylämäessä Nordlundin ohi ja hän oli löyty.

21-vuotias Pung ajaa vielä amatöörinä Cycling Tartu tiimissä.
– Tavoitteena on ensi vuonna siirtyä ammattilaiseksi.

Porvoon Ajojen uusi reitti osoitti vaativuutensa, sillä lyhyille kierroksille lähti vain 42 ajajaa. Miesten Elite-sarjassa ajettiin kuusi pitkää kierrosta ja neljä lyhyempää kierrosta, yhteensä 154 kilometriä. Kilpailuun oli ilmoittautunut 125 kilpailijaa, joista lähtöviivalla oli yli sata.

– Tämän päivän reitti oli todellinen maantiekisa, totesi Pung.

Pitkässä irtiotossa voittaja Pungin kanssa ollut Nordlund kertoi olleensa samanlaisessa irtiotossa virolaisen kanssa viime viikonloppuna Virossa.

– Tiesin, että ajetaan kovaa loppuun asti. Ajetaan hyvin sopivasti yhdessä, Nordlund naurahti.

Seuraavana etappi Nordlundilla ja monella muulla Suomen huipulla on pyöräilyn SM-kilpailut Noormarkussa 29.6.-1.7.

ŠKODA Cycling Cupin johdossa jatkaa edelleen Matti Manninen (GIF) 70 pisteellä. Porvoon Ajoissa Manninen oli sijalla 11. Toisena cupissa on Aimo Pyykkönen (MF) ja kolmantena Joni Kanerva (CV).

Pensaari: ”I am back”

Naisten Elite sarjassa viimeiselle kierrokselle lähti kuusi naista irtiotossa. Naiset ajoivat yhteensä neljä pitkää kierrosta, 88 kilometriä. Uuden reitin hiekkanousussa Piia Pensaari , Team Velo Cycling, ja Antonia Gröndahl , Idrottsklubben -32, lähtivät hatkaan, joka piti loppuun asti.

– Saatiin heti yhteistyö pelaamaan Antonian kanssa. Kropassa ei tuntunut siinä vaiheessa enää tuoreelta, mutta näin kyllä Antoniastakin, ettei hänellä ole yhtään helpompaa, mietti Pensaari kisan jälkeen.

Tiukassa loppukirissä maalisuoralla Pensaari oli niukasti parempi. Pensaari siirtyi voittonsa ansiosta ŠKODA Cycling Cupin johtoon.

– Kävin loppurataan tutustumassa eilen muutamaan kertaan, ja siihen oli hiottu taktiikka. Taktiikkana oli tulla loppuradalle ekana. Siinä sitten vaan päätin, että olen tänään vahvempi.

– Fiilis on hyvä. Tässä on kevään aikana ollut hieman up and down, mutta I am back, Pensaari vakuutti.

Toiseksi maaliin kirinyt Antonia Gröndahl kehui vuolaasti Porvoon ajojen uutta reittiä.

– Pidän siitä, että matkan varrella on hiekkatietä ja hyvä korttelimainen rata. Se sopii minulle. Matka olisi minun puolestasi voinut olla vielä pidempi, vaikka sata kilsaa, Gröndahl naurahti.

Kolmanneksi toisen joukon ensimmäisenä maaliin kiri Viivi Puskala , Cycle Club Helsinki.

Pyöräily.fi: Porvoon Ajot tulokset

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Noormarkussa 29.6.-1.7.2018!