2.8.2020
”RAKASTAN ŠKODAN BRÄNDIÄ” Meidän Škodamme

Radio- ja tv-juontaja Marja Hintikka on Škoda-ihminen henkeen ja vereen. ”Ihan turha tulla mitään muuta autoa edes tarjoamaan”, Marja hymyilee.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Sanna Tertsunen

Vappu ja Marja Live -talk showsta sekä monesta muusta tutun Marja Hintikan kevät on vauhdikas ja sopivan kiireinen. Vaikka elämä on tässä ja nyt, työrintamalla ajatus on jo osittain syksyssä. Luvassa on uutta produktiota ja lifestyle-viihdeohjelmaa, mutta niistä ei ole lupa kertoa vielä enempää. Sen verran voidaan paljastaa, että ainakin toiseen kuuluu matkustelua.

Vauhtia elämään tarjoilee myös Marjan perhearki 7-, 5- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa. Koska tänä keväänä on vietetty paljon aikaa kotona, Marja on pyrkinyt opettamaan lapsille käytännön taitoja perunankuorinnasta lakanoiden vaihtoon.

”Olen semmoinen kunnon tyrannimutsi”, Marja nauraa. ”Työskentelen viihdealalla, mutta kotona en ole mikään viihdetoimisto.”

Heti Kodiaq-koukussa

Škoda on Marjalle autoista ykkönen. Alkuvuodesta hän teki yhteistyösopimuksen Laakkosen kanssa, jonka myötä ajoon tuli upouusi Kodiaq. Lapset antoivat autolle rekisterikilven mukaan lempinimen Baxter ja siitä tuli heti uusi perheenjäsen. ”Edellinen auto oli Erkki”, Marja kuittaa.

Merkkinä Škoda oli Marjalle tuttu jo entuudestaan, sillä perheessä on aiemmin ajettu Octavialla ja Superbilla. ”Škoda on ihan ylivoimainen perheauto. En suostuisi millään muulla ajamaankaan. Rakastan Škodan brändiä”, Marja sanoo.

”Jäimme heti Kodiaq-koukkuun. Škodan tuttu ´käyttöliittymä´ teki mallinvaihdosta vaivatonta, ja auton avustimet arjesta mukavaa. Autoilun helppous pitää mielen rauhallisena lasten kanssa liikkuessa.”

Vikkelä, näppärä & ketterä

Kodiaqin – niin kuin kaikkien muidenkin Škodien – parhaisiin puoliin kuuluvat turvallisuus, käyttömukavuus ja tilavuus. Kolmen lapsen äitinä Marja arvostaa suurta tavaratilaa, jonka ansiosta mökkireissutkin sujuvat leppoisasti. Tilaa riittää sekä varusteille että matkustajille.

”Auto on iso ja raamikas, mutta myös vikkelä ja ketterä. Esimerkiksi parkkeeraamisen helppous jaksaa hämmästyttää päivittäin. Kodiaqissa näppäryys yhdistyy maasturin mukavuuksiin”, Marja tuumii.

Marja asuu perheineen Helsingin keskustassa, ja takana on hiljattain tehty muutto. ”Kodiaq toimi hyvänä muuttoapuna. Auto ei jäänyt pieneksi tässäkään hommassa.”

Marja Hintikka tunnustautuu Škoda-ihmiseksi. ”Kodiaq tuo arkeen mukavuutta ja helppoutta, kun kaikki vain toimii yksinkertaisen nerokkaasti.”

Helposti humpasta kiinni

Auton mittariin kertyy vuodessa noin 20 000 kilometriä. Kuskina Marja sanoo olevansa varsin lunki. Ajaminen tarjoaa omaa aikaa ja omaa tilaa, mikä tuo sopivaa vastapainoa sosiaalisen elämän rinnalle. ”En provosoidu muusta liikenteestä, vaan ajelen tyynesti ja omasta rauhasta nautiskellen.”

Arjen pieniä iloja edustaa sisätilojen tunnelmavalojen värinvaihtomahdollisuus. Lasten äänestyksellä väri vaihtuu noin kerran viikossa. Kylmänäppiselle kuskille ratinlämmitin on luksusta, samoin kuin tuulilasinlämmitin. Neliveto on tarpeen suomalaisissa olosuhteissa, niin kaupungissa kuin mökkiteillä.

”Škoda on simply clever. Koska kaikki pienetkin asiat toimivat yksinkertaisen helposti, nerokkaan Kodiaqin kanssa saa ikään kuin helposti humpan juonesta kiinni”, Marja summaa.

ŠKODA tops á la Marja

1. Turvallisuus
2. Käyttömukavuus
3. Simply Clever
4. Hinta-laatu -suhde
5. Tilavuus