20.5.2019
Ralli SM –sarja jatkuu Riihimäellä Škoda Sponsoroi

Kauden neljäs ja kesäkauden ensimmäinen Ralli SM –osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Riihimäen maisemissa. SM1 –luokassa Škodaan luottaa kuusi autokuntaa.

Pistekärkeä SM1 –luokassa pitää Teemu Asunmaa, joka hänkin osallistuu ralliin TGS Worldwiden ilmoittamalla ŠKODA FABIA R5:llä. Asunmaan tallikaverina reitille lähtee Kristian Kiviniemi, joka talvikauden jälkeen löytyy pistetaulukon kuudennelta sijalta.

Valmistautuminen kesäkauteen alkoi jo hyvissä ajoin. Talvea helpommaksi tilanteen Kiviniemelle tekee se, että parkanolainen ennätti jo viime kesänä tutustua Fabia R5:n voimavaroihin kahdessa kesäkauden SM-rallissa.

– Ajoin viime viikonloppuna noin 80 testikilometriä, ja torstaina ajamme vielä toisen testin. Kevättauon jälkeen tuntui taas hienolta päästä ajamaan. Fiilis oli hyvä, Kiviniemi myhäilee.

Uransa toistaiseksi parhaan osakilpailusijoituksen Kiviniemi ajoi helmikuussa Kouvolassa, jossa sijoittui luokkansa kolmanneksi. Sen verran intoa mies puhkuu ennen Riihimäen osakilpailua, että ensimmäinen voittokin saattaa olla jo ovella.

– Viime kesältä oli jo vähän pohjaa säätöjen suhteen, joten suuria muutoksia ei tarvinnut nyt tehdä. Olimme kartalla heti, joten odotan jo innolla pääsyä Riihimäen erikoiskokeille. Siitä tuleekin pitkä päivä, kun rallissa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, mutta ne ovat makeita teitä. Kaikki on kunnossa, joten on hienoa olla taas viivalla.

Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja 110,43 EK-kilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa lauantaina 25.5. klo 12.07.