12.7.2021
Ralliautoilija Emil Lindholm starttasi pyöräilykauden Sponsorointi & yhteistyö

Emil Lindholm polkee Virtual Tour Finland 2021 -tapahtuman kunniaksi sähköavusteisella ŠKODA-maastopyörällä, jolla saa Emilin kokemuksen mukaan tehokkaan treenin.

Virtual Tour Finland 2021 -tapahtuman kummina toimiva Emil Lindholm polkaisi ”kenraaliharjoituksen” Helsingistä Lohjan Asuntomessuille ja takaisin. Matkaa kertyi rapiat 130 kilometriä.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimissä ŠKODA Fabia R5 Evolla ajava Emil lähti mukaan Virtual Tour Finland 2021 -tapahtumaan hyvän asian puolesta. Tapahtuman kummit kertovat harrastuksestaan ja jakavat esimerkiksi reitti- ja pyöräilyvinkkejä sekä harjoitusohjelmia.

”Aion pyöräillä heinäkuun aikana niin paljon kuin ehdin. Toivon, että voin kampanjan myötä innostaa myös muita polkemaan. Pyöräily tuo lenkkeilyn ja lihastreenin ohella vaihtelua omaan harjoitteluuni aerobista kestävyyttä kehittäen – samalla, kun pääsen nauttimaan Suomen luonnosta”, Emil sanoo.

Suomalaisen nuorisopyöräilyn hyväksi

Heinäkuussa poljettava Virtual Tour Finland 2021 inspiroi pyöräilemään ja löytämään uusia kokemisen arvoisia pyöräilyreittejä. Kesäinen kampanja on suunnattu kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille.

Suomen Pyöräilyn pitkäaikaisena pääyhteiskumppanina Škoda haastaa koko Suomen mukaan kampanjaan polkemaan yksin, ystäväporukalla, koko perheen voimin tai vaikkapa työtiimin kanssa. Škoda lahjoittaa jokaisesta osallistujasta euron hankkeen hyväksi aina 10 000 euroon asti.

Tapahtuman tuotto käytetään suomalaisen nuorisopyöräilyn edistämiseen. Kohteina ovat muun muassa nuorten leirit, seurojen matalan kynnyksen tapahtumat ja seurojen pyörähankintojen avustaminen.

Emil Lindholm pyöräili Emmy-siskonsa kanssa Helsingistä Lohjan Asuntomessuille. Päivän aikana mittariin kertyi noin 130 kilometriä.

Harjoitustreeninä 130 kilometriä

Emilille pyörä oli nuoruudessa luontainen kulkuväline, kun perhe asui maalla eikä julkisia liikenneyhteyksiä ollut. Ralliautoilijan treeniohjelmaan on viime vuosina kuulunut sisäpyöräily eli spinning, mutta Virtual Tour Finland vie Emilin kummina nyt uusille urille ja poluille.

Emil polkee sähköavusteisella ŠKODA-maastopyörällä. ”Sähköavusteinen pyörä sopii tehokkaaseen treenaamiseen mainiosti, kun sähköavustuksen laittaa pois päältä. Moottori kuitenkin avustaa tarvittaessa eikä urheilijanakaan tarvitse aina ajaa niin tosissaan. Ja kun nopeus on vähintään 25 km/h, moottori kytkeytyy toiminnasta ja pyöräilijä on omillaan”, Emil tuumii.

Emil polkaisi sporttisen Emmy-siskonsa kanssa kauden harjoituslenkin Helsingistä Lohjan Asuntomessuille ja takaisin. Matkaa kertyi noin 130 kilometriä ja aikaa kului vajaat kuusi tuntia.

Emilin valinta on täysi satanen

Virtual Tour Finland -tapahtumaan osallistutaan omatoimisesti kiertämällä 25, 50 tai 100 kilometrin mittainen itse valittu pyörälenkki ja rekisteröimällä suoritus tapahtumasivun palveluun.

”Ai mikä on minun matkani? On vain yksi vaihtoehto: täydet sata kilometriä”, Emil hymyilee. Emmy-sisko lupaa lähteä pyöräilyseuraksi, ja poljettavasta matkasta päätetään myöhemmin.

Lindholmin perheestä löytyy vankkaa pyöräilyhistoriaa, sillä isoisä Hans Lindholm tunnettiin kilpailevana maantiepyöräilijänä ja monipuolisena urheilijana – ”suvun aktiivisimpana urheilijana”, kuten Emil ja Emmy sanovat.