2.5.2018
Rapid Clever – vieläkin fiksumpi Ajankohtaista & Uutta

Rapid kurvaa kohti kesää entistäkin upeampana. Komea erikoismalli Rapid Clever ihastuttaa huikealla varustetasollaan. Nyt on nostettu rima korkealle.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

Škodamaiseen tyyliin Rapid tuo autoilijoiden iloksi jälleen jotain ihan uutta, sillä Clever-malli on ladattu täyteen lukuisia käytännöllisiä vakiovarusteita. Erikoismalli on saatavissa sekä Rapid- että Rapid Spaceback -malleista.

Entistäkin fiksumman Rapid Cleverin tunnistaa sen erikoisuuksista niin sisältä kuin ulkoa. Sisätilat sykähdyttävät mm. mustalla sisustalla, tummilla harjatuilla metallinvärisillä koristelistoilla ja Škoda-tekstilogollisilla kynnyslistoilla. Ohjauspyörä, vaihdevivun nuppi ja seisontajarrukahva ovat saaneet ylellisen nahkaverhoilun.

Rapid Clever tuo valoa pimeään. Siitä pitävät huolen tehokkaat halogeeniajovalot ja LED-päivävalot.

Kun Rapid Cleveria katselee ulkoapäin, erikoismallin tunnistaa esimerkiksi tyylikkäistä kevytmetallivanteista ja etulokasuojien Clever-logoista. Monipuolisesti varusteltu uutuus on saatavana taloudellisilla 1.0 TSI ja 1.4 TSI -moottoreilla. Tehot vaihtelevat välillä 70–92 kW, polttoaineen kulutus 4,5–4,9 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 103–115 g/km. Valittavana on moottorista riippuen joko 5-vaihteinen manuaali- tai 7-vaihteinen automaattivaihteisto.

Vanteilla on väliä. Rapid Clever tarjoilee auton ulkoiseen olemukseen lisää näyttävyyttä 16″ Evora-kevytmetallivanteilla.

Yksityiskohdat tekevät vaikutuksen: mustat jalkatilan kangasmatot, kynnyslistat, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä sekä nahkainen vaihdevivun nuppi ja käsijarrun kahva.

Rapid Clever sopii moneen menoon ja makuun tarjoillen ajamisen nautintoa, mukavuutta, turvallisuutta, tyyliä, laatua ja käytännöllisyyttä. Uutuus istuu sekä leppoisaan kaupunkiajoon että maanteille. Clever-malli tekee autoilusta nyt entistäkin mukavampaa.

Rapid Clever -mallin
fiksut ratkaisut

■ ilmastointi
■ kauko-ohjattava keskuslukitus
■ vakionopeuden säädin
■ automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Front Assist)
■ pysäköintitutkat takana
■ mäkilähtöavustin
■ ulkopeilien sähkötoiminen säätö ja lämmitys
■ sateenvarjo istuimen alla
■ sähkötoimiset sivulasit edessä ja takana
■ keskikyynärnoja edessä
■ aurinkolasilokero
■ takaistuimen kaksiosainen selkänoja

Rapid on saanut Euro NCAP -törmäystesteissä (2012) täydet viisi tähteä. Vakiovarusteisiin kuuluu nyt myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.