Red Dot Award -muotoilupalkinto ŠKODA Octavialle jo kolmannen kerran

Mladá Boleslav Kolmesta syntyy ketju: Red Dot Award -palkinnolla erinomaisesta muotoilustaan vuosina 2006 ja 2017 palkittu ŠKODA OCTAVIA on nyt yltänyt kolmanteen voittoonsa. Škodan suosituimman automallin neljäs sukupolvi vakuutti tunteita herättävällä muotoilulla, veistoksellisilla muotoelementeillä ja dynaamisilla mittasuhteilla kansainvälisen palkintoraadin 40 asiantuntijaa. Nyt jo 65. kerran järjestetyssä muotoilukilpailussa ŠKODA sai peräti neljännentoista Red Dot Award -palkintonsa. Vuoden 2020 muotoilupalkinnot on suunniteltu jaettavan Red Dot -gaalassa 22. kesäkuuta Saksan Essenissä.

Teknisestä tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Strube: "Haluamme, että jokainen ŠKODA-automallin valitseva asiakas saa erinomaisen vastineen autonsa hinnalle. Tämä erinomainen vastine näkyy ja tuntuu automalliemme suurissa sisätiloissa ja mainiossa käytännöllisyydessä sekä johdonmukaisessa muotoilufilosofiassamme, jonka ydinelementtejä ovat kristallimaisuus ja yllätyksellisyys. Uuden ŠKODA Octavian palkitseminen Red Dot Award -muotoilupalkinnolla on osoitus suunnittelutiimimme loistavasta työstä".

ŠKODA-muotokielen nykyistä toteutusta hallitsevat veistokselliset elementit, tarkat linjat ja laakeat pinnat. Ne korostavat auton dynaamisuutta ja kokonaisilmettä. Keulan muotoilun kohokohtia ovat uusi etuhelma ja teräväpiirteiset, matalat ajovaloyksiköt, joissa lähi- ja kaukovalot sekä päivävalot tuotetaan ledeillä. Saatavissa olevat Matrix LED -ajovalot korostavat valoilmettä. Myös takavalot, jarruvalot ja takasumuvalo on toteutettu ledeillä. Uudet matalammat kattokaiteet korostavat OCTAVIA COMBI -mallin pitkäksi vedettyä siluettia, ja liftback-mallin ulkonäössä on selvästi coupémaisia piirteitä. Octavian sisätilakonsepti on myös täysin uusi: Se on ensimmäinen ŠKODA-sarjatuotantomalli, jossa keskusnäyttö on vapaasti kojelaudan keskellä seisova. Sisustuksen materiaalit ovat entistäkin laadukkaammat, ja korkean laadun kruunaavat uusi monitasoinen kojelauta ja kookas keskikonsoli. Uuden kaksipuolaisen monitoimiohjauspyörän painikkeet ja kätevät rullattavat säätimet ovat vaistonvaraisen helposti käytettäviä ja entistäkin ergonomisempia.

40 asiantuntijan raati arvosteli noin 6 500 tuotetta Red Dot Award -palkinto on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Kansainvälinen asiantuntijaraati koostuu korkeakouluasiantuntijoista, teollisuusalan journalisteista ja muotoilijoista. Tänä vuonna raati arvosteli noin 6 500 tuotetta kriteereinä mm. innovatiivisuus, muotoilun laatu, toimivuus, pitkäikäisyys ja ympäristövaikutukset. Red Dot Award -muotoilupalkinnot jaetaan vuonna 2020 jo 65. kertaa kansainvälisenä tunnustuksena erinomaisesta tuotemuotoilusta.

Škodalle uusi neljännen sukupolven OCTAVIA toi jo neljännentoista palkinnon. Lisäksi vuoden 2019 Red Dot Award -palkintojen jakotilaisuudessa ŠKODA sai tuotemerkkiviestinnästään Red Dot -palkinnon.

ŠKODA voitti ensimmäisen Red Dot Award -palkintonsa vuonna 2006 toisen sukupolven OCTAVIA COMBI -mallilla. Vuonna 2017 Octavian kolmas sukupolvi ja Kodiaq toivat Škodalle kaksi palkintoa samana vuonna. Tässä kaikki palkinnon voittaneet ŠKODA-automallit:

2020 ŠKODA OCTAVIA IV 2019 ŠKODA SCALA 2018 ŠKODA KAROQ 2017 ŠKODA KODIAQ ja ŠKODA OCTAVIA III COMBI 2016 ŠKODA SUPERB III 2015 ŠKODA FABIA III 2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK 2013 ŠKODA RAPID 2010 ŠKODA SUPERB II ja ŠKODA YETI 2008 ŠKODA FABIA II 2007 ŠKODA ROOMSTER 2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki