1.8.2019
Rovanperä aloitti WRC2 Pro –luokan taistelun heti pohja-ajalla: ”Pätkällä jännä fiilis” Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä aloitti uudella Škoda Fabia R5 Evollaan kiireisintä vauhtia WRC2 Pro –luokassa. Rovanperä jahtaa kotikisassaan jo neljättä perättäistä luokkavoittoa.

Aurinkoinen torstai-ilta ja Harjun rinteet piukassa yleisöä – sitä parempaa areenaa Neste Rallin aloittamiselle ei äkkiä ajatellen voisi keksiä. Eikä kuljettajillakaan ollut valittamista.

Kuumimpana ennakkosuosikkina WRC2 Pro –luokassa ajava Rovanperä aloitti rallin ajalla 1.52,1, joka oli illan nopein noteeraus. Škoda-kuljettaja oli tyytyväinen ajoonsa.

– Hieno fiilis, ja olihan se jännittävä pätkä, kun oli niin paljon yleisöä. Täällä sen tietää, millaista penkalla on olla katsomassa. Pätkä oli legendaarinen ajaa ja hyvä maku jäi. Ehkä vähän ajoin liikaa liipissä, mutta hyvä veto se oli silti. Ei liian varovaista ajoa, joten koetetaan samalla vedolla mennä huomennakin, suunnitteli Rovanperä.

Toinen Škoda Motorsportin ilmoittamista kuljettajista, Eerik Pietarinen aloitti luokan neljänneksi nopeinta vauhtia ja jäi Rovanperän ajasta 1,8 sekuntia. Tuusulalainen ei hänkään virheitä tehnyt, mutta joutui tunnustamaan maanmiehensä jonkin verran nopeammakseen.

– Hain vähän tuntumaa autoon, kun ei olla metriäkään ajettu sillä asfaltilla. Auto tuntui kyllä hyvältä, joten varmasti tästä kova vääntö tulee Kallen kanssa, ja on siellä toki monta muutakin kuskeja. Huomenna koetetaan saada samanlainen puhdas ajo ilman isompia virheitä, niin sillä tulee hyvä tulos.

Perjantaina Neste Rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta ja 126 EK-kilometriä.