7.5.2019
Rovanperä Chilen MM-ralliin maltti mielessään: ”Viimeistä puristusta ei kannata ottaa” Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä starttaa upouuteen Chilen MM-ralliin tavoitteenaan paikata alkukauden epäonnistumiset. ŠKODA Motorsportin ilmoittama suomalainen taistelee kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa tutusti WRC2 Pro –luokan pisteistä.

Chilessä Rovanperää ajattaa saksalainen yksityistiimi Toksport. Kisaviikon maanantaina Rovanperä pääsi ottamaan tuntumaa Fabia R5 –ajokkiinsa noin 40 kilometrin verran.

– Testistä jäi hyvä fiilis. Aika monenlaista tietä täällä on. Videolta katsoen välillä on vähän Australian ralliakin muistuttavaa tiestöä, ja koska kyseessä on kauden ensimmäinen sorakisa minulle, niin odotan senkin vuoksi tätä kisaa jo innolla, Rovanperä myhäili.

Autoja R5-kategoriassa riittää, sillä neljän WRC2 Pro –luokan kuljettajan lisäksi, löytyy WRC2 –luokasta 18 nälkäistä haastajaa. Škodaan luottaa kahdeksan autokuntaa, joista yksi on Rovanperän ikätoverina niin ikään WRC2 Pro –luokan pisteistä ajava Marco Bulacia Wilkinson.

– Meidän luokassakin näyttäisi olevan kova porukka. Tehdasautossa ei ole juuri mitään eroa tähän autoon verrattuna, mutta tiimeissä on. Korsikalla oli hankala kisa tiimin kanssa, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä.

Kyseessä on kauden neljäs koitos Rovanperälle. Pisteitä on tähän mennessä tullut Monte Carlossa ja Ruotsissa saavutetuista kakkossijoista, mikä pitää nuorukaisen neljännellä sijalla pistetaulukossa.

Vaikka mestaruustaistelu kutkuttaa mielessä, ei Rovanperä aio kerralla kuitata tilannetta uuteen uskoon, vaan hakee Chilestä enemmänkin henkistä tasapainoa tekemiseensä.

– Alkuvuodesta tuli huonoja kisoja ja tyhmiä juttuja, mutta yritetään nyt saada homma uuteen nousuun. Viimeistä puristusta ei ehkä kannata täällä nyt ottaa, aprikoi Rovanperä.