24.10.2019
Rovanperä helpottunein mielin Katalonian MM-rallissa: ”Kaikki ovat vapautuneita” Škoda Sponsoroi

Katalonian MM-rallilla on enää symbolinen merkitys Škoda Motorsportille. Tiimien välinen mestaruus varmistuu pelkällä maaliin ajolla.

Kalle Rovanperän varmistettua oman mestaruutensa jo Walesin MM-rallissa, jäi panokseksi WRC2 Pro –luokan mittelöissä enää sarjaan osallistuvien tiimien välinen taistelu.

Keväällä uuden evomallin menestyksekkäästä Fabia R5:stä luokitelleen Škoda Motorsportin työntekijät saavat lähteä Katalonian ralliin helpottunein mielin. Käytännössä mestaruus on jo varmistunut piste-eron kasvettua riittävän suureksi pahimpaan haastajaan nähden.

Se näkyy Rovanperän mukaan jokaisen kasvoilta.

– Tiimissä on nyt erilainen fiilis. Kaikki ovat vapautuneita, Rovanperä hymyili.

Nuorukaisen oma olotila ei ole ollut aivan toivotunlainen. Torstaina, ennen rallin alkua Rovanperä vaikutti pirteältä, ja ajoi tavalliseen tapaan hyvin heti testierikoiskokeella, mutta todellisuudessa aivan täydellistä latausta ei vielä ollut löytynyt.

– Olin alkuviikon kipeänä, enkä ole ihan täydessä vedossa vieläkään. Nuotituspäivät olivat melko raskaita.

Kyse on Rovanperälle myös ensimmäisestä rallista hallitsevana mestarina. Kilpakumppaneille tuoreen mestarin kampittaminen olisi sulka hattuun, mutta taistelutta ei Rovanperä aio luokan ykköstilaa kenellekään luovuttaa.

– Totta kai, aina olisi hyvä voittaa, mutta taso on jälleen kova. Vaikea kisa on tulossa, nyökkäsi Rovanperä.