26.3.2019
Rovanperä innoissaan ensimmäisestä Korsikan MM-rallistaan: ”Täysin ainutlaatuinen ralli” Škoda Sponsoroi

Monte Carlossa ja Ruotsissa saavuttamiensa kakkossijojen jälkeen Kalle Rovanperä janoaa lisää hyviä tuloksia WRC2 Pro –luokassa. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat Korsikalla ensimmäistä kertaa.

Jälleen kerran ŠKODA FABIA R5 on luokan suosituin auto, sillä 11 kilpailijaparia kaikkiaan 25:stä luottaa tshekkimerkin voimaan.  Rovanperä ajaa Korsikalla ŠKODA Motorsportin ilmoittamalla, vaikkakin yksityistiimin ajattamalla autolla, mutta tavoittelee reippaasti WRC2 Pro –luokan kärkipaikkaa.

Vaikka nuorukaisen kokemus asfalttiralleista on toistaiseksi varsin rajoittunut, osoitti Rovanperä hyvää vauhtia kestopäällysteellä jo viime kaudella. Siitä osoituksena WRC2 -luokan kakkossija Saksasta ja voitto Kataloniasta.

– Korsikan ralli on ainutlaatuinen kilpailu mihin tahansa muuhun asfalttiralliin verrattuna. Tässä rallissa ei käytännössä ole lainkaan suoria, mutta mutkia vastaavasti tuhansia. Vaikka en ole täällä ennen ajanut, haluan toki saavuttaa hyvän sijoituksen rallista, Rovanperä painottaa.

ŠKODA Motorsportin tallipäällikkö Michal Hrabánek ei aseta paineita suomalaiskuljettajansa harteille, vaan ymmärtää Korsikan kaltaisen, vaikean rallin vaativan myös maltillista ja tarkkaa ajoa.

– Vaikkemme ole virallisesti edustettuna tehdastiiminä rallissa, ilmoitimme Kallen tiimipisteistä ajavaksi kuljettajaksi WRC2 Pro –luokkaan. Siten hänen on mahdollista kartuttaa myös henkilökohtaista pistesaldoaan. Mikäli hän vain ajaa hyvän tuloksen Korsikalla, hän on hyvissä asemissa myös luokan mestaruustaistelussa. Ei sovi unohtaa, että hän ajaa rallissa vasta ensimmäistä kertaa. Voittaakseen hän tarvitsee paitsi nopeutta, mutta myös kestävyydellä on oma, merkittävä roolinsa, Hrabánek tiivistää.

Korsikan rallissa ajetaan 14 erikoiskoetta, joista kertyy 347,51 EK-kilometriä. Pelkästään rallin pisimmällä erikoiskokeella, Castagniccialla on mittaa yli 47 kilometriä. Perjantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta Porto-Vecchion maisemissa ilman päivähuoltoa. Lauantai on rallin pisin päivä, jonka aikana kilpailijat ajavat yli puolet kilpailtavasta matkasta. Sunnuntaina ohjelmassa on ainoastaan kaksi erikoiskoetta Calvin seudulla, ennen kuin voittajaa päästään juhlimaan Calvin kylässä klo 15 alkaen.