22.8.2019
Rovanperä janoaa revanssia tallikaveriltaan Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä janoaa Saksan MM-rallista jo viidettä perättäistä luokkavoittoa. Kausi WRC2 Pro –luokassa on sujunut lähes täydellisesti Rovanperän komennossa.

Škoda Motorsport ajattaa Saksassa Rovanperän lisäksi myös Jan Kopeckya, joka suomalaisen kanssa muodosti viime vuonna WRC2 –luokan kärkikaksikon. Eroa tallitoverien välille jäi tuolloin vain 3,8 sekuntia, joten varsin todennäköisesti tälläkin kertaa saatetaan nähdä tulinen taistelu tallitoverusten välillä.

– Kyllähän Kopecky on varmasti se kovin haastaja rallissa, mutta on siellä muitakin nopeita R5-kuljettajia mukana, tietää Rovanperä.

Erityisesti lauantain erikoiskokeita Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen odottavat erityisellä innolla. Vaikka vauhtia saa pitää jokaisena kisapäivänä, ovat Baumholderin alueen sotilasalueella ajettavat EK:t siinä kunnossa, että myös malttia on löydyttävä.

– Renkaita hajosi siellä monilta jo nuotituksessa. Olosuhteet ovat viime vuotta rajummassa kunnossa, joten aika selviytymistä se tulee olemaan. Lauantai on myös kilvanajoa, mutta niillä erikoiskokeilla voi tapahtua myös jotain, jolle ei itse voi mitään.

Rovanperä osallistuu toista kertaa uudella ŠKODA FABIA R5 Evolla asfalttiralliin. Heti debyyttikisa Rally Bohemiassa oli Rovanperälle loistava, sillä nuorukainen voitti kisan.

– Se meni hienosti, ja nyt saatoin tulla tähänkin kisaan luottavaisin mielin. Oma ajoni on myös parantunut asfaltilla, vaikkei se vielä ole samaa tasoa kuin soralla. Homma on kuitenkin paremmalla mallilla, joten veikkaan, että joutuu ihan sekunneista ajamaan kilpaa.