2.8.2019
Rovanperä karkasi haastajiltaan Neste Rallissa  Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä oli päivän nimi WRC2 Pro –luokassa. Škoda-kuljettaja teki tasaisesti eroa kilpakumppaneihinsa ja paineli yötauolle tukevassa johtoasemassa. 

Lähin uhkaaja Eric Camilli on jäänyt Rovanperästä jo 2.15,1 minuuttia. Näin siitäkin huolimatta, että Rovanperän auton peräpää luisteli aamupäivällä erityisesti mutkien jätöissä.

– Autosta tuli huollossa hyvä. Palasimme lähelle viime vuoden säätöjä, ja tuntui, että sieltä se oikea lanka löytyi. Toivotaan, että huomenna heti ensimmäisellä erikoiskokeella auto tuntuu samalta. Silloin olisi nautinto ajaa, Rovanperä myhäili.

Lauantain lenkillä ajetaan kahdeksan erikoiskoetta Jämsän ympäristössä. Mikäli tarve vaatii, on Rovanperällä vielä ässä hihassaan.

– Vauhtia pystyy vielä kiristämään, jos tarvitsee. Toisella lenkillä ajoni oli jo kontrolloitua, ja kiersin välillä kiviäkin. Hyvää ajoa se oli koko päivän.

– Kaikki ne ovat hienoja erikoiskokeita. Päijälä on siisti ja aina hyvässä kunnossa, ja siellä lentää aina paljon.

Eerik Pietariselta ralli alkoi murheellisesti, sillä tuusulalainen ajoi ulos heti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Oittilassa. Pietarinen ei kykene starttaamaan Ralli2:ssa enää lauantaina, sillä auto vaurioitui liian pahoin.

– En osaa sanoa, mitä siinä tapahtui. Täytyy ensin tutkia asiaa hieman, sairaalassa tarkistuksissa käynyt Pietarinen kertasi.