7.7.2019
Rovanperä lennätti autoaan Neste Rallin ennakkotesteissä: ”Ensimmäiset vedot olivat hienoja” Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä ja Škoda Motorsport urakoivat oman Neste Ralliin tähtäävän testirupeamansa valmiiksi jo kesäkuussa.

Rovanperä ennätti kolmen testipäivän aikana tutustua uuteen Fabia R5 Evoonsa yli 600 kovavauhtisen kilometrin verran.

Valkoinen testiauto nieli kilometrejä Hauhanpohjan, Korpilahden ja Ouninpohjan maisemissa. Testipäivät olivat tiiviin intensiivisiä, mutta myös hymy oli herkässä.

– Samanlaista tämä testityö on joka paikassa. Mukavaa oli toki se, että pääsi hitaan Sardinian rallin jälkeen ajamaan kaasu pohjassa. Etenkin ensimmäiset testivedot olivat hienoja, hymyilee Rovanperä.

Jyväskylään ŠKODA lähtee uudella autollaan lyömättömänä. Uudella Fabia R5 Evolla on otettu kaksoisvoitot auton molemmista osakilpailuista, joihin sillä on osallistuttu. Rovanperän ajaessa luokkavoitot sekä Portugalissa että Sardiniassa, oli tallikaveri Jan Kopecky yhtä varmasti molemmissa toiseksi nopein.

Kotoiseen Neste Ralliin Rovanperä uskoo löytävänsä oikeat säädöt melko vaivatta.

– Ei töitä hirveästi ole tehtävänä. Ollaan kuitenkin lähellä viime vuoden autoa, joka tuntui jo hyvältä. Yleensä oikeiden säätöjen löytäminen ei ole vaikeaa. Nyt on uusia osia ja eri asetuksia, joten monta vaihtoehtoa toki on siinä, miten auton tekee.

Eniten askaretta riittää sopivan jousituksen löytämisessä, sillä missään muussa MM-osakilpailussa ei autoilla lennetä yhtä rajusti kuin Neste Rallissa.

– Lukot tuntuivat heti hyvältä, ja jousitusta vielä kokeillaan. Siinä on varmasti vähän tekemistä.

Viime vuonna Rovanperän voitonjuhlat Jyväskylässä pilasi tekninen vika, mutta nopeudessa nuorukainen kiiti jo tuolloin omalla tasollaan. Samanlaista suorituskykyä Rovanperä kiikaroi myös tällä kertaa.

– Toivotaan, että vehkeet kestävät, eikä tule ajovirheitä. Sama vauhti kuin viime vuonna olisi hyvä, mutta sitä ei ole aina helppo löytää, Rovanperä summaa.