3.8.2019
Rovanperä reilussa luokkajohdossa Neste Rallin päätöspäivään Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä jatkoi vastustamatonta menoaan myös Neste Rallin toisena kilpailupäivänä. Kun ajamatta on enää päätöspäivän neljä erikoiskoetta, on Rovanperän johto Eric Camilliin jo 4.14,2 minuuttia.

Perjantai-illasta Rovanperä oli saanut säädettyä autonsa mieluiseksi, ja se näkyi vauhdissa välittömästi. Nyt erikoiskokeiden maalihaastatteluihin rullasi rentoutunut kuljettaja.

– Aamu oli heti oikein mukava. Säädöt olivat kohdillaan, joten oli nautinto ajaa. Yritin olla ottamatta isoja riskejä, ja vain nauttimaan ajosta, myhäili Rovanperä.

Lauantai sujui Rovanperän osalta ongelmattomasti. Uusi Škoda Fabia R5 Evo toimi, ja Rovanperä saattoi nautiskella ajamisesta kovavauhtisilla erikoiskokeilla.

– Kaikki meni hienosti. Meidän ei tarvinnut puristaa, mutta olisi ollut mukava tietää, mistä löydämme lisää pitoa. En ole niin liukkailla pätkillä ajanut vielä Suomessa, kuin esimerkiksi Leustu (EK15/19) oli.

Vailla todellista uhkaa WRC Pro -luokan kärkikamppailussa, Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen tyytyivät ajamaan hyvältä tuntuvaa tahtia erikoiskokeilla.

– Olihan se uskomattoman hieno päivä jälleen. Toisella lenkillä tiet olivat vielä hyvässä kunnossa, niin sekin oli nautinto ajaa. Minulla oli hauskaa ratin takana. Pahat paikat otin varovaisemmin, ja hyvissä paikoissa tuli normaalia vauhtiani.