2.6.2019
Rovanperä tyylitellen WRC2 Pro –luokan ykköseksi Portugalissa Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä ajoi huimalla, 1.07,7 minuutin erolla WRC2 Pro –luokan voittoon Portugalin MM-rallissa. Uuden ŠKODA FABIA R5 Evon ensimmäinen kilpailu ei olisi paremmin voinut sujua.

Škoda Motorsportille onnistunutta viikonloppua täydensi Jan Kopeckyn ajama kakkossija. Kaiken lisäksi Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat yleiskilpailussakin kuudenneksi, joka palkittiin kahdeksalla MM-pisteellä.

Samalla Rovanperä nappasi itselleen kärkipaikan WRC2 Pro –luokan pistetaulukossa.

– Tosi hyvin meni, vaikka rengasrikossakin meni paljon aikaa. Debyytti sujui hyvin, ja osoitti, että me ja auto olemme nopeita. Meillä oli ehkä pieni etu Kopeckyyn soralla, sillä hän on todella nopea kuljettaja asfaltilla, mutta todella hyvältä hänen voittaminen täälläkin tuntuu, Rovanperä myhäili.

Mainiota suomalaistulosta täydensi Eerik Pietarinen, joka TGS Worldwiden ylläpitämällä Fabia R5:llä sijoittui WRC2 –luokan neljänneksi.

Pietarinen jäi luokkavoittoon ajaneesta Pierre-Louis Loubetista 2.23,5 minuuttia.

– Tämä päivä oli vähän vaisu meiltä. Se oli varovaista ajoa meiltä koko päivän. Muutoin kisan anti oli hyvä, sillä saimme paljon kokemusta näistä olosuhteista. Ilman yhtä rengasrikkoa ja iskunvaimentimen hajoamista tämä olisi ollut tosi hyvä kisa meille.