7.10.2018
Rovanperä voittoon Walesissa Škoda Sponsoroi

Kuva: ŠKODA Motorsport

ŠKODA Motorsportin Kalle Rovanperä WRC2-luokan nopein Walesin MM-rallissa. ŠKODA Motorsport otti lisäksi luokassa kaksoisvoiton, sillä toiseksi ajoi Rovanperän tallikaveri, ruotsalainen Pontus Tidemand, joka tosin jäi kärjestä yli puolitoista minuuttia.

Sunnuntain viidellä erikoiskokeella Rovanperä jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi ja latoi pohja-ajan kahdelle erikoiskokeelle viidestä. Rovanperän ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttusen rallin kokonaishallinasta kertoo paljon se, että yhteensä he ajoivat pohjat 15 erikoiskokeelle, kun kaikkiaan niitä ajettiin 23.

Nuorelle suomalaiselle ei missään vaiheessa kilpailua löytynyt haastajaa ja lopulta WRC2-luokan voitto oli varsin vakuuttava. Rovanperä ehti myös nauttia Walesin ralliteistä.

– Ajettiin omaa ajoamme ja se riitti. Välttelimme riskejä, mutta pidimme kuitenkin vauhtia yllä, jotta keskittyminen ei häiriintynyt. Tämä on ollut ihan hauskaa, koska ei tarvinnut aivan äärirajoilla ajaa. Voitto on tietysti upea asia, Rovanperä summasi suoritustaan.

Kuva: ŠKODA Motorsport

ŠKODA Motorsportin johtaja Michal Hrabanek oli enemmän kuin tyytyväinen tallinsa kaksoisvoittoon.

– Kalle ja Jonne tekivät fantastista työtä. He eivät ainoastaan olleet nopeita, vaan pystyivät kontrolloimaan tilannetta paineen alla. Näin vaikeissa olosuhteissa heidän voittonsa on enemmän kuin ansaittu. Haluan kiittää myös Pontusta ja Jonasta hienosta suorituksesta. Nyt olemme ottaneet kolme kaksoisvoittoa WRC2-luokassa tänä vuonna. Kiitos koko tiimille loistavasta menestyksestä.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa 25.-28. lokakuuta.

Tulokset 23/23 EK:n jälkeen, WRC2-luokka
1. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA Fabia R5, 3.15.27,2
2. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA Fabia R5, + 1.34,2
3. Gus Greensmith (GBR), Ford Fiesta R5, + 2.13,6
4. Jari Huttunen (FIN), Hyundai i20 R5, + 2.56,8
5. Stephane Lefebvre (FRA), Citroen C3 R5, + 4.35,4

WRC2-luokan MM-pistetilanne 11/13 osakilpailun jälkeen
1. Jan Kopecký (CZE) ŠKODA, 125
2. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA, 111
3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 70
4. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA, 65

Kuva: ŠKODA Motorsport