27.1.2019
Rovanperälle luokan toiseksi korkeimmat pisteet Monte Carlo –rallista Škoda Sponsoroi

Kuva: ŠKODA Motorsport

Kalle Rovanperä toi Škodansa maaliin WRC2 Pro –luokan toisella sijalla. Monte Carlo –rallin päätöspäivä oli suomalaiselle haasteellisin kaikista.

Rovanperän ero luokkavoittoon ajaneeseen Gus Greensmithiin oli 13.27,8 minuuttia. Suurin osa erosta tuli heti torstai-iltana Rovanperän lipsahdettua ulos tieltä avauserikoiskokeella.

Sen jälkeen kilpakumppanit saattoivat vain ihastella nuoren suomalaisen menoa. Rovanperä ja ŠKODA olivat pitelemätön yhdistelmä perjantain ja lauantain erikoiskokeilla. Välillä vertailukohtaa täytyi hakea jo WRC-autoista, kun Rovanperä pisti tuulemaan.

Sunnuntaina haastetta oli jo aavistuksen enemmän, eikä kilpakumppanit antaneet suomalaisen enää yllättää aiempien kisapäivien tapaan.

– Tänään en ollut niin hyvässä vauhdissa kuin olisi pitänyt olla. En vain saanut pitoa renkaisiin, vaikka jotkut erikoiskoeajat olivatkin silti hyviä. Jotkut kilpakumppaneista vain menivät paljon kovempaa. Nyt pitää miettiä vähän erilaisia säätöjä ensi kerraksi, Rovanperä tuumaili.

Hetken asiaa mietittyään, ilmestyi Rovanperänkin kasvoille vieno hymynkare.

– Viikonloppu oli siitä huolimatta hyvä. Olimme nopeita, ja kehitystä viime vuodesta oli tullut todella paljon. Ennen Ruotsin rallia pääsen ajamaan päivän testin. Reitistä en vielä tiedä mitään.

Huolimatta nopeasta nousustaan kärkitaisteluihin, on 18-vuotias Rovanperä edelleen muilta faktoiltaan varsinainen noviisi sarjassa. Kokemusta viime kauden jälkeen on vasta noin puolesta sarjan osakilpailuista.

– Ralli on erittäin mukavaa silloin kun hommat onnistuvat. Koetetaan olla seuraavan kerran parempia, nyökkäsi Rovanperä.

Kuva: ŠKODA Motorsport