12.7.2019
Rovanperän kisarutiineihin eivät videot kuulu: ”Katsomme vain joitain kohtia” ŠKODA Sponsoroi

Vain 20 yötä ja Neste Ralli on jälleen todellisuutta. Škoda Motorsportin osalta kovin työ on jo tehty, sillä testijakso Keski-Suomessa on onnistuneesti takana.

Kesätauolla kuljettajat tekevät kuka mitäkin. Kalle Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen työkiireet veivät ajamaan vielä Rally Bohemian. Ennen sitä oli hyvä summata hieman alkukautta yhteen.

Juhannuksen jälkeen ajetuissa testeissä Rovanperä pääsi maistelemaan uuden ŠKODA Fabia R5 Evon voimavaroja ensi kertaa Suomen soralla. Hymy oli yhä herkässä, sillä parannuksia oli löydetty monella eri osa-alueella.

– Ei aiemmassa mallissa sinänsä mitään heikkouksia ollut. Silläkin pärjäsi Chilessä ja muualla, ei siinä ollut mitään, mutta uusi auto on vielä parempi, Rovanperä innostuu.

Neste Rallissa ŠKODA Fabia R5 on kilpailun toiseksi suosituin automalli, sillä peräti 18 kilpailijaparia luottaa auton voimavaroihin.

Rovanperän valmistautuminen ralliin sujuu jo hienoisella rutiinilla, sillä ensimmäisen kerran nuorukainen nuotitti koko rallireitin jo vuonna 2017, ja ensimmäinen kisakokemus tuli hankittua viime vuonna.

– Samalla tavalla koetan asennoitua Jyväskylään kuin viime vuonnakin. Pääsimme ajamaan koko rallin, ja se on tietysti mukavaa, että on se kokemus jo erikoiskokeista.

Kilpakumppaneistaan poiketen Rovanperä ei käytä liiemmälti aikaa nuotitusjaksolla kuvattujen videoiden, tai edellisvuoden ”onboardien” katseluun. Tiukalla keskittymisellä kaikki olennainen taltioituu mieleen erikoiskoetta ajaessa.

– En ole ikinä jaksanut katsoa videoita. Jotkut hinkkaavat niitä paljonkin, mutta minusta se on tylsää puuhaa. Tietysti, jos tilanne vaatii, niin sitten on katsottava. Videolta on hyvä katsoa kohtia, kun sitä voi pysäytellä. Silloin yleensä muutetaan jotain pikkutarkkoja asioita nuoteissa, ja katsotaan mihin järjestykseen sanat laitetaan. Mutkat kyllä tulevat jo nuottijaksolla kuntoon.

Haastajia Rovanperällä riittää, sillä R5-luokan autoja on lähtöviivalla jälleen useita. Erityisen mielenkiinnon Rovanperä luo haastajamerkin uusiin autoihin.

– Varmasti siitä kova kilpailu tulee. Tallikaverini Eerik (Pietarinen) menee varmasti kovaa, ja jännä nähdä myös, mihin uudet Fordit ehtivät. Nekin voivat olla nopeita, aprikoi Rovanperä.