12.3.2021
Ruokarekan matka jatkuu Vastuullisuus

ŠKODA Octavian kyydissä kulkee täydennystä Ruokarekan jakelureitin varrelle, kun ruoka alkaa loppua.

Koronan ja ravintolasulun takia vuosi sitten liikennöinnin aloittanut Perho Liiketalousopiston Ruokarekka on jälleen vauhdissa. Niin on myös ŠKODA Octavia, joka toimii ruokavarastoja täydentävänä tukiautona.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Jouni Leinonen

Kevät 2020 pisti vauhtia ravintoloitsijoiden kekseliäisyydelle. Kun Perho Liikatalousopiston Ravintola Perho suljettiin muiden mukana, perholaiset polkaisivat nopeasti pystyyn uuden toimintamallin ja aterioiden kotiinkuljetukset. Liikenteeseen lähti myös Ruokarekka lounasannoksineen.

”Ruokarekka jatkoi matkaansa, vaikka ravintoloita alettiin kesäkuun alussa 2020 jälleen availla. Maaliskuussa 2021 Ruokarekan suosio on taas huipussaan uuden ravintolasulun myötä”, varastonhoitaja Jouni Leinonen sanoo.

Punainen ŠKODA Octavia sukkuloi ruokavarastoja täydentävänä tukiautona.

Lisää ruokaa rekkaan reitin varrelle

Leinonen on juuri tehnyt Octavialla täydennyskierroksen. ”Ruokaa menee nyt siihen tahtiin, että Ruokarekan tuotteet hupenevat vauhdilla. On hienoa, että saimme viime vuoden tapaan Škodan käyttöömme – ja vielä todella nopealla aikataululla”, Leinonen kiittää.

Ruokarekka ajaa jo tuttua reittiä viiden pysäkin taktiikalla: Töölöntori – Ruskeasuo – Pikku-Huopalahti – Munkkiniemi – Lauttasaari. Rekalla on paljon kanta-asiakkaita, jotka tuttu kuljettaja jo tuntee nimeltä. Monelle paljon kotona oleville ja etätöitä tekeville Ruokarekalla käynti on jopa päivän kohokohta.

Rekan lisäksi Ravintola Perhosta myydään takeaway-annoksia. Viime vuonna liikenteessä oleva etuboksillinen vegefillarikin on valmiina lähtöön, kunhan säät muuttuvat keväisemmiksi.

Octavia Combin kyytiin mahtuu kiitettävä määrä ateriakasseja.

Octavia saa homman rullaamaan

Ruokarekasta on kasvanut Perho Liiketalousopiston ravintolan uusi toimintamalli, jolle riittää kysyntää. Tämän vuoden luvut eivät ole vielä tiedossa, mutta viime vuonna Ruokarekasta myytyjä ja koteihin kuljetettuja annoksia meni keskimäärin 350 päivässä.

Kotiinkuljetuksia ei nyt tehdä, mutta Perhossa on suunnitellaan uusia palveluja, kuten Ruokarekasta tai ravintolasta haettavat koko viikon ruokakassit. Suunnitteilla on myös juhlapyhiksi räätälöityjä teemakasseja sekä koko perheen viikonloppukasseja alku-, pää- ja jälkiruokineen.

”Octavia mahdollistaa toimintamme ja saa homman rullaamaan. Täydennysajo lisää toimintavarmuutta ja me voimme pitää asiakkaamme tyytyväisinä. Vuoden Auto Suomessa istuu tähänkin tehtävään mainiosti”, Leinonen hymyilee.

Ruokarekka on tuttu näky Helsingin kaduilla. Maaliskuisen ravintolasulun takia kysyntää riittää.

Lue lisää

Škodan valtakunnallinen Ajetaan apua tarvitseville -kampanja käynnistyi keväällä 2020. Kampanjan taustalla oli tuolloin ajatus yhdistää auttajat ja avunsaajat mahdollisimman turvallisesti sekä helpottaa poikkeustilanteen tuomia haasteita. Lue lisää vuoden 2020 tarinoita: skodamagazine.fi > vastuullisuus