9.1.2017
Se on sillä siisti Meidän Škodamme

”Työt kutsuvat. Taas mennään kohti Kehä III:sta”, Hele-Liina Musthallik sanoo.

Palveluesimies Hele-Liina Musthallikilla on Fabiasta reilun puolen vuoden ajokokemus. ”Olen tosi tyytyväinen. Fabia on hyvä työkaveri”, Hele-Liina sanoo.

RTK-Palvelut on Suomen johtavia kiinteistöalan yrityksiä 40 vuoden kokemuksella. Yrityksessä työskentelee maanlaajuisesti noin 3500 ammattilaista muun muassa siivous- ja kiinteistöhuollon sektorilla.

”Meillä on noin 250 tuotantoautoa akselilla Helsinki-Rovaniemi. Tuotantoauto tarkoittaa siivous- ja kiinteistöhuollon palveluesimiehien ja kiinteistöhoitajien käytössä olevia autoja, jotka osallistuvat perustyömme tekemiseen päivittäin”, henkilöstöjohtaja Jan Haarti sanoo.

Ajoa moneen menoon

Hele-Liina ajaa työpisteestä toiseen ja edestakaisin Kehä III:lla päivittäin. Kilometrejä tulee reippaasti, joten niin työmatkaan kuin autoon on kasvanut tiivis suhde. Vuodessa kilometrejä kertyy noin parikymmentä tuhatta.

”Reitti on tullut tutuksi. Olen paljon tien päällä, joten osaan arvostaa sitä, että Fabialla ajaminen sujuu mutkattomasti. Auto sopii toimenkuvaan erittäin hyvin, joten se on hyvä ja mukava työkaveri. Fabialla ajamisesta tulee hyvä mieli”, Hele-Liina hymyilee.

Autojen käyttötarpeet ovat hyvinkin erilaisia riippuen siitä, missä päin Suomea ollaan. Pääkaupunkiseudulla ajetaan paljon lyhyttä ajoa, kun taas pohjoisemmassa välimatkat kasvavat. Koska ajettavaa on paljon erilaisissa olosuhteissa, autojen on toimittava luotettavasti kaikissa tilanteissa”, toimitusjohtaja Ismo Heikkonen sanoo.

RTK:n tuotantoautot on teipattu yrityksen näköisiksi. Ismo Heikkonen, Hele-Liina Musthallik ja Jan Haarti arvostavat Škodan toimivuutta ja huolettomuutta.

Škodasta on moneksi

Tuotantoautojen ohella Škoda on tuttu ja suosittu myös työsuhdeautona. Tärkeimpiä autojen valintakriteereitä ovat niin tuotanto- kuin työsuhdeautojenkin kohdalla käytettävyys, toimivuus, hyvä hinta-laatu -suhde sekä kustannustehokkuus. Haarti ja Heikkonen ovat Superb-miehiä.

”Škoda on tyylikäs, hyvin varusteltu ja silmää miellyttävä. Kun uusi Laurin&Klement -varusteltu Superb tuli markkinoille, olin heti myyty. Autossa on kaikki kohdillaan, mitä autolta voi toivoa. Koska liikun paljon, kilometrejä kertyy mittariin jopa
70 00 vuodessa”, Heikkonen sanoo.

Haarti arvostaa ison auton tilavuutta. ”Pojat pelaavat jääkiekkoa, joten treeni- ja pelireissuja riittää. Superbissa on ruhtinaalliset sisätilat ja tavaratilaan mahtuu neljätkin lätkävarusteet ihan heittämällä.”

Teksti: Sari Okko
Kuvat: Esko Tuomisto