22.1.2019
Se urheilullinen & se maastoon sopiva Ajankohtaista & Uutta

Ikkunoiden mustat kehykset, tummennetut lasit ja mustat kattokaiteet viimeistelevät Karoq SportLinen näyttävän ulkonäön.

ŠKODA Karoq -perhe kasvaa kahdella uudella tulokkaalla. Uusi Karoq SportLine on perheen urheilullisin ja Karoq Scout perheen maastoon menevin vaihtoehto.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

Karoq toi Škoda-perheeseen syntyessään Škodan muotokielen myös kompaktien katumaastureiden kokoluokkaan. Odotettu uutuus sai innokkaan vastaanoton ja saavutti hetkessä suuren suosion. Nyt suosio kruunataan kahdella uudella malliversiolla.

Urheilullinen perheenjäsen, Karoq SportLine , ensiesiteltiin Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2018. Nimensä mukaisesti ainoastaan Karoq SportLineen on saatavilla malliston tehokkain 2.0 TSI -bensiinimoottori, josta löytyy tehoa 140 kW:n edestä (190 hv). Samat tehot löytyvät 2.0 TDI -dieselmoottorista.

Näiden molempien moottoreiden yhteydessä on aina 7-vaihteinen DSG-vaihteisto ja neliveto.

Lisäksi Karoq SportLine en on tarjolla kaksi muuta taloudellista vaihtoehtoa. Etuvedolla ja 2.0 TDI (110 kW / 150 hv) dieselmoottorilla varustetussa autossa on vakiona 6-vaihteinen käsivalintainen vaihtoehto. Tarjolla on myös nelivetoinen 1.5 TSI-bensiinimoottori (110 kW / 150 hv) vakiovarusteisen käsivalintaisen vaihteiston ja etuvedon tilalle.

Etulokasuojissa on tyylikkäät SportLine-tekstilogot.

Sporttinen päältä ja sisältä

Karoq SportLine -malliversion dynaaminen luonne näkyy jo päällepäin. Katseet kiinnittyvät sporttisiin puskureihin, tyylikkäisiin kevytmetallivanteisiin, etulokasuojien SportLine-tekstilogoihin, ikkunoiden mustiin kehyksiin ja tummennettuihin laseihin sekä mustiin kattokaiteisiin.

Sama urheilullinen näyttävyys jatkuu sisätiloihin siirryttäessä. Mustat urheiluistuimet on verhoiltu kolmikerroksisella, hengittävällä Thermoflux-kankaalla, joka lisää kuljettajan ja matkustajien mukavuutta etenkin kesäkuumalla. Lisämukavuutta tuo etuistuinten säädettävä ristiseläntuki. Istuimet on viimeistelty hopeanvärisillä kontrastisaumoilla.

Karoq SportLine -malliin on saatavissa muunneltava digitaalinen mittaristo, jonka näyttönäkymän voi valita yksiköllisesti viidestä vaihtoehdosta.

Monitoiminäppäimellinen urheiluohjauspyörä on puettu rei’itetyllä mustalla nahalla, jonka koristesaumat ovat istuinverhoiluun sopien hopeanväriset. Kokonaisuuden kruunaavat teräksiset poljinlevyt, musta kattoverhous, mustat ikkunapilariverhoukset ja tunnelmavalaistuksen sisältävä LED-valopaketti.

Karoq tarjoilee neljä taloudellista moottorivaihtoehtoa. Tehokkaimpien yhteydessä on aina neliveto.

Digimittaristo maun mukaan

Škodamaiseen tyyliin Karoq SportLinessa on runsaasti innovatiivista tekniikkaa. Sporttimalliin on esimerkiksi saatavissa muunneltava digitaalinen Virtual Cockpit -mittaristo, jonka näyttönäkymän voi valita yksilöllisesti mukautettavissa olevista vaihtoehdoista Classic, Extended, Modern ja Basic. Lisäksi Karoq SportLinen digitaalisessa mittaristossa on viides näyttötila, joka tuo erikoisuutena kierroslukumittarin ja ajonopeusnäytön keskelle näyttöä.

LTE-moduulin ja langattoman WiFi -lähiverkon ansiosta Karoqin matkustajat pysyvät halutessaan aina online-yhteydessä maailmaan. Auton ajodynamiikkaan voi vaikuttaa ajoasetuksen valinnalla Driving Mode Selection. ESC-ajonvakautus tarjoilee kaksi toimintavaihtoehtoa.

Aitoon Škoda-tapaan Karoq SportLine sisältää lukuisia Simply Clever -ratkaisuja ja tavaroiden säilytysmahdollisuuksia. Kun kädet ovat täynnä kantamuksia, sähkötoiminen takaluukku avautuu kätevästi vain jalkaa heilauttamalla. Varustevaihtoehdoista löytyy esimerkiksi tavaratilan säädettävä välipohja. Etuistuinten taustojen lehtitaskut ja keskikonsolin sivuun sijoitettu tavaraverkko lisäävät arjen sujuvuutta. Käteviä varusteita ovat myös kuljettajan puolella oleva säilytyslokero kolikoille sekä multimedialaitteiden teline.

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2018 ensiesitellyn Karoq Scoutin ominaisuuksiin kuuluu nelivetoisuus. Vahva ulkonäkö kertooauton maastoajokyvyistä.

Aina valmiina maastoon

Karoq Scout on muiden ŠKODA Scout -sisarustensa tavoin aina nelivetoinen ja ilmeeltään vahvasti offroad-henkinen. Tyylilleen ominaisesti se on kotonaan niin kaupungin kaduilla kuin tiettömillä taipaleilla.

Kompaktinkokoinen katumaasturi tarjoaa kolme taloudellista ja vähäpäästöistä moottorivaihtoehtoa. Valittavana on 110-kilowattinen (150 hv) 1.5 TSI -bensiinimoottorin ja 7-vaihteisen DSG-vaihteiston yhdistelmä sekä sekä 2.0 TDI -moottori (110 kW / 150 hv) manuaalivaihteistolla.

Runsaiden varusteluvaihtoehtojen ansiosta nelivetoinen Karoq Scout soveltuu mukavasti niin kaupunkiajoon kuin haastavammillekin taipaleille. Ajoasetuksen valinnan (Driving Mode Selection) vaihtoehdoista löytyvä maastoajoasetus (Off Road Mode) tuo näppärästi esiin auton maastoajokyvyt.

Ulkonäkö paljastaa luonteen

Karoq Scout näyttää maastoon menevältä. Auton luonteesta kertovat etulokasuojien Scout-logot, kromatut ja hopeanväriset korielementit, pyöränaukkojen näyttävät reunakaaret ja antrasiitinväriset, kiillotetut 18-tuumaiset Braga-kevytmetallivanteet. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös antrasiitinväriset 19-tuumaiset Crater-kevytmetallivanteet. Voimakasta ilmettä lisäävät tummennetut lasit.

Luonnetta löytyy myös sisätiloista, kuten musta-ruskein kontrastisaumoin maustetusta istuinverhoilusta sekä kaikkia istuimia koristavista Scout-tekstilogoista. Vakiovarustuksen viimeistelevät monitoiminäppäimellinen nahkaverhoiltu ohjauspyörä, teräksiset poljinlevyt sekä tunnelmavalaistuksen sisältävä LED-valopaketti.

Kuten Karoq SportLineen, myös Karoq Scout -malliin on saatavana digitaalinen Virtual Cockpit -mittaristo, jonka voi mukauttaa yksilöllisesti omien mieltymysten mukaiseksi. SmartLink+ teknologia mahdollistaa älypuhelimen ja auton tietoviihdejärjestelmän edistyneen yhteistyön. ŠKODA Connectin online-palvelukokonaisuus Care Connect pitää palvelut lähellä ja auton kontrollissa myös etänä. Lisäherkkuja tarjoilevat lukuiset Škoda Simply Clever -ratkaisut.

KAROQ -perheeseen voit tutustua skoda.fi-sivulla tästä linkistä.