ŠKODA AUTO alkuvuonna liikevaihdon ennätykseen

Mladá Boleslav ŠKODA AUTO kasvatti liikevaihtoaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä 8,2 prosentilla 4,92 miljardiin euroon. Käyttökate säilyi hyvänä 410 miljoonassa eurossa kuten myös katetuotto 8,3 prosentissa. Edellisen vuoden samaan aikajaksoon verrattuna käyttöomaisuuteen tehdyt investoinnit kasvoivat 74,3 prosenttia – ŠKODA AUTO on investoinut merkittävästi ja kasvattanut sähköautojen komponenttien valmistuskapasiteettiaan.

Taloudesta ja IT:stä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Klaus-Dieter Schürmann: “Markkinaympäristömme vaatimuksista ja haasteista huolimatta ylsimme vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä hyvään tulokseen. Käyttökatteen lievä lasku johtuu ensisijassa negatiivisesta valuuttakurssikehityksestä ja uusien tuotteiden ja tulevaisuuden tekniikan korkeammista etukäteiskustannuksista. Niiden vastapainona myyntimäärien kasvulla Euroopassa ja kustannustemme optimoinnilla oli positiivinen vaikutus."

ŠKODA toimitti vuoden 2019 ensimmäisen kolmen kuukauden aikana asiakkaille 307 600 autoa, mikä on hieman vähemmän (-2,9 %) kuin edellisen vuoden vastaavana aikana (tammi-maaliskuussa 2018 yhteensä 316 700 autoa). ŠKODA OCTAVIA on edelleen myydyin ŠKODA-malli (tammi-maaliskuussa 2019 kaikkiaan 92 500 autoa), ja KAROQ jatkaa tärkeänä kasvutekijänä: tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ŠKODA toimitti tätä kompaktikokoista katumaasturia 35 800 kappaletta – yli kaksi kertaa enemmän kuin samana aikana viime vuonna.

ŠKODA AUTO monipuolistuu tulevaisuutta varten

ŠKODA AUTON Strategia 2025 -ohjelmassa on määritetty toiminnalle selkeät suuntaviivat, joilla autoteollisuuden pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavat muutokset – etenkin sähköistymisen ja liitettävyyden suhteen – saadaan muutettua kasvuksi. Muita painopisteitä ovat tuotteiden ja prosessien digitalisointi, meneminen mukaan uusille markkina-alueille ja perinteisen autonvalmistustoiminnan laajentaminen sisältämään kattavia mobiilipalveluja. ŠKODA AUTON tavoite on kasvaa kahdessa suhteessa – lisätä autojen myyntiä ja kehittää uusia liiketoimintamuotoja kuten digitaaliset mobiilipalvelut.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki