ŠKODA AUTON Vrchlabín tehtaan CNC-koneistuslinjoille osien automaattinen tilaus- ja toimitusjärjestelmä

Mladá Boleslav ja Vrchlabí ŠKODA AUTO ottaa jälleen merkittävän askeleen kohti Industry 4.0:n toteutumista Vrchlabín komponenttitehtaallaan: uudet osat tilataan CNC-koneistuslinjoilta automaattisesti. Tilauksen jälkeen asioiden internetin (IoT) tunnistintekniikan ohjaamat robotit kuljettavat osat CNC-koneille. Komponenttien automaattisen tilaamisen ja toimittamisen yhteisellä automaatiolla ŠKODA AUTO jatkaa systemaattisesti Vrchlabín tehtaan tuotannon digitalisointia.

Komponenttien tuotannosta vastaava ŠKODA AUTON johtaja Christian Bleiel: "Automaation tällä kehitysvaiheella Vrchlabín tehdas vahvistaa asemaansa yhtenä maailman nykyaikaisimmista tuotantoyksiköistä. Ihmisen ja koneen välinen yhteistyö on tulevaisuuden konsepti, jota johdonmukaisesti toteutamme ja jolla entisestään parannamme tämän high tech -tehtaan tuottavuutta".

Osat toimitetaan CNC-koneistuslinjoille nyt automaattisesti. Varastossa logistiikkatyöntekijät asettavat tarvittavat osat kuljetusalustalle. IoT-tunnistintekniikan ohjaamana automaattirobotti noutaa kuljetusalustan ja vie sen oikealle CNC-koneistuslinjalle. Paluumatkalla robotti ottaa tyhjän kuljetusalustan mukaansa ja vie sen takaisin varastoon.

IoT-tekniikan ansiosta prosessi mahdollistaa tuotantomääriä lisäten osien automatisoidut ja jatkuvat toimitukset paikkoihin, jossa niitä tarvitaan. Se myös parantaa turvallisuutta: varaston työntekijöiden ei enää tarvitse kulkea tuotantotiloissa, koska kaikki komponentit kuljetetaan CNC-linjoille automaattisesti. Uuden järjestelmän myötä CNC-koneet pystyvät tekemään yli 50 000 osaa päivässä. Prosessin automatisointi-investointi maksaa itsensä takaisin alle kolmessa vuodessa.

ŠKODA AUTO aloitti Vrchlabín tehtaan perusteellisen modernisoinnin vuonna 2012 ja teki siitä puolessatoista vuodessa edistyksellisen komponenttitehtaan. Vuonna 2015 Vrchlabín tehdas valittiin ‘Vuoden tehtaaksi’ perusteluna nopea muutos ja dynaaminen kehittyminen. Nykyään sillä on strategisesti tärkeä asema Škodan komponenttituotannossa. Vrchlabín tehdas on yksi Volkswagen-konsernin moderneimmista. Viime vuosien mittaan ŠKODA AUTO on ottanut käyttöön useita Industry 4.0 -teknologioita ja systemaattisesti kehittänyt Vrchlabísta hich tech -tehtaan. Esimerkiksi 2018 ŠKODA alkoi kuljettaa osia automaattiroboteilla mittauskeskuksen ja CNC-koneiden välillä.

Vrchlabín komponenttitehtaasta on määrä tulla Škodan ensimmäinen CO2-neutraali tehdas vielä tämän vuoden aikana. Selvästi merkittävin hiilidioksidisäästö saatiin aikaan siirtymällä uusiutuvan energian käyttöön. Vuotuinen CO2-päästö pieneni 45 000 tonnista nykyiseen vain 3 000 tonniin.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki