ŠKODA Cycling Cup Kankaanpäässä

ŠKODA Cycling Cup jatkoi vauhtiaan viikonloppuna Kankaanpäässä. Nopeimmin maaliin ehtivät Minna-Maria Kangas ja Riku Övermark.
TEKSTI: JYRKI LEPISTÖ / KUVAT: VIIVI RAUDASKOSKI

ŠKODA Cycling Cupissa on perinteisesti ajettu finaali Kankaanpäässä, mutta tänä vuonna koronaepidemia toi perinteisiin muutoksia. Vasta elokuun alussa vauhtiin pyörähtänyt kisa pääsi viikonloppuna kolmanteen osakilpailuunsa.

Kisa aloitettiin neljän kilometrin pituisella prologilla. Kuninkaanlähteen mäen päälle kiireisimmin ajoi naisissa Minna-Maria Kangas (Team Toni&Toni) ja miehissä oli Riku Övermark (Jurvan Voima).

Korttelietapilla Anniina Ahtosalo (IBD Cycling) yllätti viimeisessä kurvissa ja ehti ensimmäisenä maaliin. Oskari Vainionpää (TWD-Länken) oli miesten paras.

Prologin voittajat

Sunnuntain maantie-etapille lähdettäessä kaikki oli vielä auki ja erot pieniä. Ratkaisu jäi loppukiriin ja Ahtosalo oli jälleen nopeampi Kankaan ehtiessä toiseksi tallikaveri Aino Hämäläisen vetoavun turvin. Kangas kuitenkin voitti kokonaiskilpailun niukasti prologissa saamansa edun ansiosta.

Myös miehissä prologin voittaja pokkasi kokonaiskilpailun voiton. Övermark oli etapin toinen, ja korttelin jälkeen kisan johtoon siirtynyt Anders Bäckman (IBD Cycling) tuli maaliin muutaman metrin perässä. Maalikameraa tutkittiin moneen kertaan ja lopulta saatiin kahden sadasosan ero kaverusten välillä kolmen ajetun etapin jälkeen.

ŠKODA Cycling Cupia johtaa nyt naisissa Minna-Maria Kangas (Team Toni&Toni) ja miehissä Jaakko Sillankorva (Akilles Green Team).

ŠKODA Cycling Cupin tulevat osakilpailut

• 13.9. Lattomeri Ajot, Pori
• 20.9. Rosendahl Cup, Tampere