18.5.2018
ŠKODA Cycling Cup – Kova vauhti hurmaa Rosendahl GP:ssä Škoda Sponsoroi

Kuva: Pasi Relanto (TS-kortteliajot 2018)

Kauden 2018 maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin toinen osakilpailu Rosendahl GP ajetaan upeissa Pyynikinharjun maisemissa Tampereella tulevana sunnuntaina.

Miesten Elite sarjan voittajasuosikkina on vielä viime vuonna ammattilaisena ajanut Matti Manninen (GIF). Hän voitti myös ensimmäisen ŠKODA Cycling Cupin osakilpailun TS Kortteliajon huhtikuun lopussa hyvän tiimityön tuloksena.

Naisten puolella nähdään myös jännittavä ajo. TS Kortteliajossa viime vuoden cup-voittaja Pia Pensaari (TVC) johti kilpailua jo hyvällä etumatkalla, mutta kisa ratkesi loppusuoralla kaatumisiin. Jonkun pyörä heilahti liikaa ja seuraava ajoi päälle – ketjureaktiona useampi pyöräilijä nurin. Myös Pensaari kaatui, ja jäi kasaan. Onnettomuuspaikan ohitse pääsi suoraan ajamaan N18-ryhmästä Aino Hämäläinen(KorsKa), joka vei ŠKODA Cycling Cupin nimiinsä. Pensaari selviytyi kuitenkin kisan loppuun ja oli toinen. Nähtäväksi jää, miten kisa Pyynikillä etenee.

Pyynikin reitti on ainutlaatuinen Suomessa. Rosendahl GP ajetaan nyt 38. kertaa.

Rosendahl GP ajetaan Pyynikillä klo 13 alkaen sunnuntaina 20.5.