19.7.2019
ŠKODA Design on suunnitellut Ranskan ympäriajon voittajien palkinnot Škoda Sponsoroi

Tour de France -kilpailijat saapuvat maaliin Champs-Elysées’lle heinäkuun 28. päivänä. Siellä myös jaetaan eri kilpailuluokkien palkinnot. ŠKODA Design -muotoiluosasto suunnitteli kristallipokaalit tänäkin vuonna.

Muotoilija Peter Olah, SKODA AUTO: ”Ranskan ympäriajon tämänvuotisten palkintopokaalien näköä leimaa perinteisin ja tunnetuin böömiläinen Spitzstein-lasinhiontatyyli. Pienistä, säännöllisen muotoisista neliöistä syntyy pyramidi ja kolmiulotteinen vaikutelma. Teimme tästä klassisesta kuvioinnista uuden tulkinnan ja uudella tavalla dynaamisen, mikä myös näkyy pokaalin muodossa.”

Pokaalit on valmistanut tšekkiläinen yritys Lasvit yhteistyössä ŠKODA AUTON muotoilija Peter Olahin kanssa. Pokaalien elegantti siluetti on yksi Tour de Francen tunnetuimmista yksityiskohdista. Joka vuosi ŠKODA AUTON muotoilijat hakevat uusia vaikutteita pokaalin pinnan suunnitteluun. Tänä vuonna 60-senttinen ja nelikiloinen tšekkiläisen kristallinvalmistustaidon mestariteos kunnioittaa Spitzstein-nimellä tunnettua hiontatekniikkaa . Tämän tekniikan hallitseminen vaatii vuosien kokemusta ja omistautumista. Ranskan ympäriajon tämänvuotisten voittajien pokaalit on hionut 75-vuotias kristallinhioja, jonka taidot ovat hioutuneet huippuunsa vuosikymmenten kokemuksen myötä. Jokaisen pokaalin hiominen kesti kolme päivää.

Kuuluisa pyöräilykilpailu ajetaan nyt 106. kerran. Kisa käynnistyi 6. heinäkuuta Belgian Brysselistä, jonne maailman pyöräilyeliitti kokoontui kunnianosoituksena Tourin viisinkertaiselle voittajalle Eddy Merckxille. Kun pääjoukko tulee maaliin Pariisin Champs Elysées’llä heinäkuun 28. päivänä, kisan 176 kilpailijaa on polkenut 21 etappia yhteispituudeltaan 3 640 kilometriä.

Tänä vuonna ŠKODA AUTO on jo 16. kerran Ranskan ympäriajon virallinen pääsponsori ja autoyhteistyökumppani. ŠKODA on vastannut Tour de Francen voittajien pokaalien suunnittelusta vuodesta 2011 alkaen.