13.9.2021
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Mitä paljastuu naamioinnin alta? Ajankohtaista & Uutta

Tunteisiin vetoava muotoilu, huippuunsa hiottu aerodynamiikka ja pitkä toimintamatka yhdellä latauksella. Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa uusi täyssähköinen ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Tervetuloa kurkistamaan naamioinnin alle.

TEKSTI ja KUVAT ŠKODA Auto

Vaikka ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV näyttää edestä katsottuna ŠKODA ENYAQ iV:ltä, uutuusmallin erottaa sisarmallistaan tyylikkäästi ja loivasti viettävästä perästä. Muotoilu on dynaaminen ja vahvasti tunteisiin vetoava, tuoden mieleen keltaisen VISION iV -konseptimallin.

"Täyssähköisellä ŠKODA ENYAQ iV -lippulaivamallillamme olemme tehneet loistavan avauksen kansainvälisillä markkinoilla. Auto on otettu hyvin vastaan, ja meillä on siitä jo noin 70 000 tilausta. Myös median vastaanotto on ollut erittäin myönteinen. Nyt tuomme mallistomme jatkoksi tyylikkään ja tunteisiin vetoavan coupé-korimallin", ŠKODA Auton pääjohtaja Thomas Schäfer sanoo.

Entistäkin aerodynaamisempi

Muotoilun ansiosta ENYAQ COUPÉ iV:n aerodynamiikka on ENYAQ iV -malliin verrattuna entistä hiotumpi. Uutuusmallin ilmanvastuskerroin on alkaen 0,247, minkä ansiosta se on jopa sisarmalliaankin taloudellisempi. Ennakkotietojen mukaan auton toimintamatka suurimmalla ajoakulla varustettuna (WLTP) on parhaimmillaan jopa 535 kilometriä.

Suuri, B-pilareiden kohdalta perää kohti viettävä panoraamalasikatto kuuluu vakiovarustukseen. Muotoilu on vaikuttanut maltillisesti COUPÉ-mallin mittoihin. Akseliväli (2765 mm) ja raideleveys (1879 mm) ovat kummassakin ENYAQ-mallissa samat, mutta COUPÉ on neljä millimetriä pidempi (4653 mm) ja millimetrin korkeampi (1617 mm) kuin ENYAQ iV.

Vihreää ajattelua sisällä ja ulkona

Dynaamisesti muotoiltu ENYAQ COUPÉ iV muistuttaa sisarmalliaan škodamaisella käytännöllisyydellään. COUPÉ-mallin tavaratila on ruhtinaalliset 570 litraa (sisarmallissa 585 litraa).

Sisustuksen voi valita innovatiivisista designvalinnoista. ´Loft’ on moderni, kodikas ja perhekeskeinen vaihtoehto, kun taas esimerkiksi ´Lodge´ keskittyy vastuullisiin materiaaleihin. Lodge-designvalinnan istuinverhoilussa on noin 40 prosenttia puhdasta villaa ja noin 60 prosenttia polyesteria, ja valmistukseen on käytetty jopa yli 300 kierrätettyä PET-muovipulloa. Ylellisessä EcoSuite-designvalinnassa nahkaverhoiltujen istuimien konjakinvärinen nahka on parkittu ympäristöystävällisesti oliivinlehtiuutteella kemikaaleja käyttämättä.

Takaveto tai neliveto

ENYAQ COUPÉ iV tarjoaa kolme tehoversiota ja kaksi akkukokoa, sekä takavetoisen ja nelivetoisen vaihtoehdon. Takavetoisessa ENYAQ COUPÉ iV 60 -mallissa on 62 kilowattitunnin (58 kWh netto) litiumioniakku ja 132 kW:n sähkömoottori.

Niin ikään takavetoisessa ENYAQ COUPÉ iV 80 -mallissa on 150 kW:n sähkömoottori ja 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akku. Tällä mallilla ja yhdellä latauksella taittaa taivalta jopa 535 kilometriä.

Suurempi 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akku on myös nelivetoisessa ENYAQ COUPÉ iV 80x -mallissa, jonka kahden sähkömoottorin suurin yhteisteho on vaikuttavat 195 kW.