ŠKODA ENYAQ iV ajaa julkisuuteen Tour de Francen johtoautona

Mladá Boleslav Uusi ŠKODA ENYAQ iV ensiesiteltiin tiistaina Prahassa, ja esittelyn jatko kansainvälisissä parrasvaloissa seuraa tänään Ranskan ympäriajossa. Kilpailunjohtaja Christian Prudhomme käyttää 183 kilometrin mittaisella etapilla Gapista Privasiin johtoautonaan eli "punaisena autona" Škodan ensimmäistä Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan perustekniikkaan (MEB) pohjautuvaa autoa. Seuraavina viikkoina Škodan uusi täyssähkölippulaivamalli saattaa pyöräkilpailijoita kahdella toisellakin etapilla. Auto on kattavasti varustettu erityisellä tekniikalla, jolla varmistetaan kisan valvonnan ja johtamisen sujuvuus.

Prahassa eilen ensiesitelty ŠKODA ENYAQ iV osoittaa sporttisen luonteensa Tour de Francen johtoautona. Ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan perustekniikkaan (MEB) pohjautuva ŠKODA on kilpailunjohtaja Christian Prudhommen liikkuva komentokeskus.

Punaiseksi maalatussa ENYAQ iV:ssä on panoraamalasikattoluukku, kuusi antennia, erikoissireenilaitteisto, jääkaappi sekä takatilassa huipputason kommunikaatio- ja komentokeskuslaitteisto. Laitteiston avulla autoon ja autosta voidaan lähettää tietoja, ja Christian Prudhomme voi myös antaa ohjeita ja järjestellä liikennettä pyöräjoukon edellä. Hän on myös yhteydessä kisan valvojiin ja muihin Tourin autoihin, jotta kommunikaatio sujuu ja kulkee hyvin. Lisäksi ENYAQ iV:n alustaa on muutettu Tour de Francessa käyttämistä varten, joten tämä auto on erinomaisesti valmisteltu vaativaan tehtäväänsä. Auton koripinnoilla tuodaan esiin Tourin eri sponsoriyritysten nimet tai tuotemerkit. Lisätietoja autosta löytyy osoitteesta WeLoveCycling.com .

Tänään Gapin ja Privasin välillä ajettavan 183 kilometriä pitkän etapin lisäksi ŠKODA-malliston uusi lippulaiva saattaa kilpailijoita henkilökohtaisessa aika-ajossa kelloa vastaan Luresta La Planche des Belles -vuoren maisemiin sekä viimeisenä ajettavalla 122 kilometrin etapilla. Reitti vie kilpailijat Mantes-la-Joliesta Pariisiin, jossa maaliin Champs-Élysées'llä tullaan kaikkiaan 21 etapin ja yhteensä 3 470 kisakilometrin jälkeen.

Ranskan ympäriajon organisaatiolla käytössä peräti 250 Škodaa joista kolmessakymmenessä iV-logo

ENYAQ iV on osa 250 auton kalustoa, jonka ŠKODA on toimittanut Tour de France -kisaorganisaation käyttöön. ŠKODA on Tourin virallinen yhteistyökumppani jo 17. kerran peräkkäin. Tämän vuoden autokalustolla ŠKODA tuo esiin ympäristövastuullisuutta ja sähköllä ajamista: kaluston autoista kolmekymmentä on ŠKODA iV -malleja eli lataushybridejä tai täyssähköautoja. Koska ne ilmentävät kestävän kehityksen mukaista liikkumista kuten pyöräilykin, Tour de France on oivallinen paikka esitellä tällaisia automalleja kansainväliselle yleisölle.

ŠKODA-kampanja "To the Greatest Family of all: Cyclists" Tämän vuoden Tour de Francea varten ŠKODA on lanseerannut kattavan kampanjan "To the Greatest Family of all: Cyclists", jonka tavoite on välittää pyöräilyurheilun intohimo ja tiimihenki pyöräilyfaneille kaikkialla maailmassa. Tavoitteen saavuttamiseen ŠKODA käyttää omaa erillistä verkkosivustoaan WeLoveCycling.com sekä sosiaalisen median kanaviaan. Kampanjaan liittyviä mainoksia esitetään myös televisiossa.

Škodalla pitkä perinne polkupyöräilyn moottorina Ranskan ympäriajon tukemisen lisäksi ŠKODA on mukana pyöräilyn maailmassa monella eri tasolla. Espanjan ympäriajon La Vuelta lisäksi ŠKODA tukee myös muita kansainvälisiä pyöräilykilpailuja. Lisäksi ŠKODA sponsoroi lukuisia muita suosittuja kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia. Polkupyörät ja niihin liittyvät varusteet ja tarvikkeet ovat myös oleellinen osa Škodan laajennettua tuotevalikoimaa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki