ŠKODA ENYAQ iV kärkiautona Espanjan ympäri­ajon kolmella etapilla

Mladá Boleslav Espanjan ympäriajon (20.10. ‒ 8.11.2020) pyöräjoukkoa saattoi ŠKODA ENYAQ iV -autot. Škodan ensimmäinen täyssähkökatumaasturi ajoi kilpailijajoukon edellä 13. etapilla välillä Muros ja Mirador de Ézaro. Sen lisäksi täyssähköuutuus liittyi joukkoon kahdella viimeisellä etapilla 7. ja 8. marraskuuta. ENYAQ iV oli myös kisan punainen johtoauto ja kisan johtaja Javier Guillénin liikkuva komentokeskus.

› Erityisvarusteltu ŠKODA ENYAQ iV kisan johtaja Javier Guillénin käytössä
› ŠKODA on yksi Espanjan ympäriajon (La Vuelta) pääsponsoreista ja virallinen autoyhteistyökumppani
› ŠKODA toimitti autot kisaorganisaation käyttöön ja sponsoroi parhaan kirimiehen vihreää paitaa

Tänä vuonna La Vuelta (Espanjan ympäriajo, 20.10. – 8.11.2020) ajettiin koronarajoitusten vuoksi tavallista hieman lyhyempänä, mutta tuttuun tapaan erittäin vaativana. Esimerkiksi 13. etappi Murosista Mirador de Ézaroon sisälsi jopa 20 prosentin nousuja. Tällä 33,7 kilometrin etapilla ŠKODA ENYAQ iV ajoi ensimmäistä kertaa punaisena johtoautona kisan johtaja Javier Gulliénin käytössä. Muilla etapeilla johtoautona oli ŠKODA SUPERB iV. Toinen ŠKODA ENYAQ iV oli Primož Rogličin tukiautona. Slovenialainen kilpapyöräilijä nappasi itselleen yleiskilpailun voiton sekä Škodan sponsoroiman parhaan kirimiehen vihreän paidan palkinnon.

ŠKODA-automalliston täyssähkölippulaivamalli ja sen erityisvarustus turvasivat pyöräjoukon etenemistä myös kahdella viimeisellä etapilla ja johti kilpailijat maaliin Madridissa sunnuntaina 8.11.2020.

Javier Guillénin punaisessa johtoautossa oli avattava lasikattoluukku, kuusi antennia, erikoissireenilaitteisto, jääkaappi sekä huippuluokan kommunikaatio- ja johtokeskusvarustus. Varustuksen avulla kisan johtaja oli yhteydessä reittivalvojiin ja kisaorganisaation muihin autoihin, joten kommunikaatio kisatilanteista sujui kitkatta.

ŠKODA ENYAQ iV on ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva ŠKODA. Se on saatavissa joko takavetoisena tai nelivetoisena. Sen toimintamatka (WLTP:n mukaan) on jokapäiväiseen käyttöön mainiosti sopien jopa yli 500 kilometriä.

ŠKODA AUTO on Espanjan ympäriajon virallinen pääyhteistyökumppani, joka toimittaa autot kisaorganisaation käyttöön ja sponsoroi parhaan kirimiehen vihreää paitaa. Espanjassa ajettavan La Vueltan lisäksi ŠKODA tukee kilpapyöräilyä monella muullakin taholla ja tasolla. ŠKODA on esimerkiksi maailman suurimman pyöräilykilpailun eli Ranskan ympäriajon (Tour de France) virallinen yhteistyökumppani, ja ŠKODA on mukana myös useissa muissa kansainvälisissä pyöräilykisoissa. Lisäksi ŠKODA sponsoroi lukuisia muita suosittuja kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia. Polkupyörät ja niihin liittyvät varusteet ja tarvikkeet ovat myös oleellinen osa Škodan laajennettua tuotevalikoimaa. We Love Cycling -internetsivustollaan ŠKODA julkaisee runsaasti pyöräilyyn liittyviä artikkeleita, juttuja ja neuvoja.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki