ŠKODA esittelee uuden digitaalisen avustajan: “Okay, Laura!”

Mladá Boleslav ŠKODA esittelee uuden digitaalisen avustajan. Tämä kehittynyt puheohjausjärjestelmä tuntee nimen Laura, ja se ymmärtää normaalia puhetta. Huipputason Amundsen-tietoviihdejärjestelmään sisältyvä varuste on saatavissa uuteen KAMIQ-crossover-katumaasturimalliin ja perheautokokoluokan SCALA-malliin. Uudella digitaalisella avustajalla ŠKODA vahvistaa näiden kahden uuden automallinsa edelläkävijän asemaa tietoviihteen ja liitettävyyden kärjessä omissa autokokoluokissaan.

Uuden ŠKODA KAMIQ -crossover-katumaasturin ja perheautokokoluokan SCALA-mallin järjestelmiä voi nyt käyttää Lauran avulla. Se on Škodan uusi digitaalinen avustaja. Jos autoon on valittu varusteeksi Amundsen-tietoviihdejärjestelmä, ääneen sanottu “Okay, Laura!” riittää aktivoimaan puheohjauksen – mitään painiketta tai näppäintä ei tarvitse painaa. Laura ymmärtää tavallista puhetta, joten mitään tiettyjä, määritettyjä käskyjä ei tarvitse muistella.

Laura ymmärtää kuutta kieltä ja jopa murteita Uusi ja kehittynyt, online-yhteyteen perustuva puheohjausjärjestelmä vastaa eri aiheita koskeviin kysymyksiin ja tottelee käskyjä. Se voi esimerkiksi käynnistää navigoinnin annettuun kohteeseen, etsiä halutun musiikkikappaleen ja kirjoittaa sanelusta tekstiviestin. Laura ymmärtää jo kuutta kieltä – englantia, saksaa, ranskaa, espanjaa, italiaa ja tšekkiä. Se ymmärtää jopa näiden kielien vaikeita murteita. Autoon vakiona asennetulla eSIM-kortilla ŠKODA KAMIQ ja SCALA ovat aina online-tilassa. Sen ansiosta Laura pystyy saumattomasti yhdistelemään auton sekä verkon tietoja ja siten vastaamaan nopeasti ja monipuolisesti kaikenlaisiin käyttötilanteisiin. Online- ja offline-toiminnot toimivat yhdessä ja erikseen niin saumattomasti, ettei käyttäjä edes huomaa niiden välistä vaihtelua.

Sujuvat ja luonnolliset keskustelut Kuljettaja voi milloin tahansa keskeyttää Lauran kanssa käymänsä keskustelun ja antaa uuden käskyn. Lauran vastauksen loppuun asti pääsemistä ei tarvitse odottaa. Tämä lyhentää vastausaikoja merkittävästi. Keskustelun ajaksi radion tai mediasoittimen äänenvoimakkuutta hiljennetään, mutta ääntä ei mykistetä kokonaan. Tämäkin lisää järjestelmän kanssa keskustelemisen luonnollisuutta.

Škodan digitaalisen avustajan ominaisuuksia ja kykyjä kehitetään, parannetaan ja laajennetaan jatkuvalla kehitystyöllä. Järjestelmä tulee tarjolle tuleviin ŠKODA-automalleihin. Tulevaisuudessa Laura pystyy esimerkiksi tekemään auton tiettyjen toimintojen asetuksia ja säätöjä sekä vastaamaan entistä sujuvammin kokonaisiin lauseisiin, mikä mahdollistaa jopa eräänlaisen digitaalisen smalltalkin. Muita mahdollisia, tulevia puheohjausjärjestelmällä käytettäviä sovelluksia ovat Škodaan mutta eivät itse autoon liittyvät aihepiirit: esimerkiksi mobiili- ja internetsovellukset sekä autonhankinnasta kiinnostuneelle juuri oman auton rakentamisen online-konfiguraattori.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki