ŠKODA Felicia palkittiin Kiinan Classic Rallyssa

ŠKODA osallistui Classic Rally China 2016 -kilpailuun. ŠKODA Felicia voitti ’Tapahtuman Elegantein Auto’ -tittelin. Kilpailussa tuli myös erikoiskokeen voitto ja lisäksi auto palkittiin ’Historical Revival of the Rally’ -tittelillä.

ŠKODA Felicia -avoauto palkittiin ’Elegantein Auto’-tittelillä Kiinan Classic Rally 2016 -kilpailussa. ŠKODA Felicia, joka on valmistettu vuonna 1960, ajoi yli 500 kilometrin matkan ja osallistui jokaiselle Pekingin ja Shanghain erikoiskokeelle. Auto suoritti hienosti kaikki rallin erikoiskokeet maaliin asti ja vakuutti joukoittain katsojia matkan aikana. Top City Classic Rally China -tapahtuman järjestäjinä toimii Saksalaiset autolehdet Auto Motor und Sport ja Motor Klassik.

ŠKODA osallistui ensimmäiseen Top City Classic Rally China -kilpailuun jo vuonna 2014. Tuolloin kahdesta tsekkiläisestä klassikkoautosta, ŠKODA Feliciasta ja Laurin & Klement -mallista, tuli kertaheitolla show’n tähtiä.

Tänä vuonna ŠKODA Felicia oli jälleen tapahtuman vetonaula. Auto on alun perin valmistettu vuonna 1960. Viimeisen 56 vuoden aikana auto on saanut useaan kertaan uuden värityksen. Lähiaikoina auto on kuitenkin entisöity täysin alkuperäiseksi ŠKODA Museon historiallisten tietojen ja teknisten dokumenttien pohjalta.

ŠKODA Felicia -avoautomalli jatkoi brändin perinteitä valmistaa avoautoja. Auton sarjatuotanto aloitettiin vuonna 1958 ja mallia valmistettiin aina vuoteen 1964 asti. Auto tarjosi tyylikästä muotoilua, josta tuli samalla tsekkiläisen sosiaalisen vallankumouksen symboli 1960-luvulla ja auto nähtiin myös useissa elokuvissa. Autoa valmistettiin yhteensä 14 863 kappaletta ja siitä tuli näin Škodan suosituin avoautomalli.