ŠKODA Geneven autonäyttelyssä 2018

Mladá Boleslav ja Geneve ŠKODA esittelee useiden automalliensa uudistuksia Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Škodan näyttelyosaston parrasvaloissa on ŠKODA VISION X -muotoilututkielma, joka ennustaa automalliston tulevaa kehityssuuntaa. Perusteellisesti uudistettu ŠKODA FABIA saa ensiesittelynsä, kuten suositun Kodiaq-mal­liston uusi huippumalli ŠKODA KODIAQ L&K. ŠKODA SUPERB -malliin tulee tarjolle uusi 2,0-litrainen TSI-moottori 7-vaihteisella DSG-vaihteistolla. Kaikki suoraruiskutusbensiinimoottorit on varustettu pakokaasun hiukkassuodattimella. Muunneltava digitaalinen mittaristo tulee tarjolle myös OCTAVIA-, KODIAQ- ja SUPERB-malleihin.

›  ŠKODA VISION X antaa esimakua Škodan automalliston tulevaisuudesta

›  Kattavasti uudistuneen ŠKODA Fabian ensiesittely

›  ŠKODA KODIAQ L&K: suositun katumaasturimalliston uusi huippumalli

›  ŠKODA Superbissa uusi kaksilitrainen TSI-moottori teholtaan 200 kW (272 hv) ja uusi 7-vaihtei­nen DSG-vaihteisto

›  ŠKODA OCTAVIA RS -mallissa kaksilitrainen TSI-moottori teholtaan 180 kW (245 hv) ja tarjolla Challenge Plus -paketti

›  Kaikissa TSI-bensiinimoottoreissa pakokaasun hiukkassuodatin

›  Muunneltava digitaalinen mittaristo tarjolle myös OCTAVIA-, SUPERB- ja KODIAQ -malleihin

ŠKODA pitää katseensa kirkkaasti tulevaisuudessa. Sen aistii Škodan näyttelyosastosta Geneven autonäyttelyssä (8.–18.3.2018). Osaston keskipisteenä on Innovation Tunnel, jossa interaktiiviset näytöt yksityiskohtaisesti esittelevät VISION X -tutkielman näyttelyvieraille. Inno­vaatio­tunnelin oikealla puolella esitellään nerokkaita ratkaisuja. Tarinan myötä on mahdollista saada tietoa ŠKODA DigiLab -sovelluksesta, longboardista ja muista uusista elementeistä. Sen vastapäisellä puolella esitellään autonvalmistuksessa käytettäviä materiaaleja. Sisustuksen pintojen suunnittelua ja muotoilua esitellään, kuten käytettyjen komponenttien korkeaa laatua. Sisustuksessa käytettäviä materiaaleja voi myös kokea innovaatiotunnelissa monin tavoin. Lisäksi näyttelyosaston vierailijoille esitellään ŠKODA-automallien yhdistettävyys ja mobiilipalvelut. Innovaa­tio­tunnelin loppupäässä eri näytöt ja tabletit tarjoavat vierailijoille interaktiivisen tavan saada kattavaa tietoa VISION X -konseptiautosta.

ŠKODA VISION X: tunteita herättävä tutkielma

Modernin crossover-tutkielmamallinsa avulla ŠKODA antaa esimakua suositun katumaasturi­mallis­tonsa kolmannesta automallista tutkielmamallilla ŠKODA VISION X. Tämä tutkielmamalli siirtää Škodan katumaasturimalleille tyypillisen muotokielen uuteen kokoluokkaan. VISION X -mallissa on kristalliviistemäiset muotoilulinjat. Uusi kookas kosketusnäyttö vie tietoviihteen ja yhdistettävyyden käyttökonseptin uusiin ulottuvuuksiin. Hybridivoimanlähdekonsepti on erityisen innovatiivinen: siinä yhdistyvät maakaasukäyttöinen (CNG) nelisylinterinen pakokaasuahdettu moottori ja sähkömoottori, ja siten polttoaineen kulutus ja pakokaasupäästöt jäävät erinomaisen pieniksi.

ŠKODA FABIA: suositussa pienten autojen kokoluokan automallissa paljon uutta

Uudistettu ŠKODA FABIA tekee näyttävän ensiesittäytymisen. Keulan ja perän uusi muotoilu luovat tyylikkään, dynaamisen ja nykyaikaisen kokonaisilmeen. LED-ajovalot ja LED-taka­valot ovat nyt saatavilla. Sisätilojen ilme on raikastunut uudella mittaristolla ja uusituilla istuinverhoiluilla. Kuljettajalle on tarjolla enemmän avustinjärjestelmiä, ja myös Simply Clever -ratkaisuja löytyy entistä enemmän. ŠKODA FABIA- ja ŠKODA FABIA COMBI -malleissa on tehokkaat ja taloudel­liset bensiinimoottorit.

ŠKODA KODIAQ L&K: suositun katumaasturimallin ylellinen huippumalli

Hienostuneet muotoiluyksityiskohdat ja ylellinen varustelu ovat ŠKODA KODIAQ L&K -mallissa vakiona. Kookkaan katumaasturin tässä huippumallissa on 19-tuumaiset Sirius-kevytmetallivanteet, täys-LED-ajovalot, jäähdyttimen säleikössä kromatut rivat sekä varusteluversiokohtaisesti muotoillut etu- ja takapuskurit. ŠKODA KODIAQ L&K -mallin elegantteja sisätiloja hallitsevat nahkaverhoilu ja tyylikkäät koristelistat. Uutuusmallin ŠKODA KODIAQ L&K myötä ŠKODA esittelee kookkaan katumaasturimallinsa päivitetyn moottorivalikoiman. Uusina tarjolla ovat 1,5-litrainen TSI-bensiini­moottori teholtaan 110 kW (150 hv) sekä 140-kilowattinen (190 hv) kaksilitrainen TSI-moottori.

ŠKODA SUPERB ja ŠKODA OCTAVIA RS entistä nautinnollisemmat

Geneven autonäyttelyssä esitellään ŠKODA Superbin uusi moottori. Tämä uusi kaksilitrainen TSI-moottori kehittää tehoa 200 kW (272 hv), joka välittyy uuden 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaattivaihteiston kautta. Lisäksi ŠKODA SUPERB saa uusia varusteita kuten avaimettoman keskuslukituksen ja käynnistyksen KESSY-järjestelmän laajennetun turvallisuustoiminnon ja tunnelmavalaistuksen, jonka toiminta on yhdistetty ajoasetuksen valintaan.

ŠKODA OCTAVIA RS tarjoaa silkkaa ajamisen nautintoa. Geneven autonäyttelyssä esitellään tämän automallin Challenge Plus -paketti, joka sisältää ylellisiä muotoilu- ja varusteyksityiskohtia sekä sisätilaan että auton ulkopuolelle. Kesästä 2018 alkaen tässä huippusuorituskykyisessä suosikkimallissa on dynaamisen tehon takaava 180-kilowattinen (245 hv) TSI-moottori. Elektro­nisesti ohjattu rajoitetun luiston tasauspyörästö (VAQ) nostaa ŠKODA OCTAVIA RS -mallin urheilulliset ajo-ominaisuudet uudelle tasolle.

Muunneltava digitaalinen mittaristo saatavissa useaan ŠKODA-malliin

Muunneltava digitaalinen mittaristo esiteltiin kompaktikokoluokan ŠKODA KAROQ-katumaasturissa. Tämä mittaristo tulee tarjolle myös ŠKODA OCTAVIA-, ŠKODA SUPERB- ja ŠKODA KODIAQ-malleihin. Mittariston näytöt voidaan asettaa yksilöllisesti; tarjolla on useampi erilainen näkymä. Näytettävien tietojen näyttöalueiden kokoa ja sijaintia voi muuttaa. Ajonopeuden, kierros­luvun, polttoainemäärän ja navigointiopastuksen ohella mittaristonäytöissä ovat esitettävissä äänentoistojärjestelmän, puhelimen ja avustinjärjestelmien tiedot.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki