ŠKODA Geneven Autonäyttelyssä: Parrasvaloissa ŠKODA OCTAVIA ja uudet erikoismallit

Mladá Boleslav/Geneve, ŠKODA julkistaa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä (7–19. maaliskuuta 2017) useita uusia malleja. ŠKODA-näyttelyosaston keskipisteessä on suosittu ŠKODA OCTAVIA-mallisto, joka saa kaksi uutta jäsentä: ŠKODA OCTAVIA RS 245 teholtaan 180 kW (245 hv) ja uudistunut ŠKODA OCTAVIA SCOUT. Myös uudet erikoismallit ŠKODA KODIAQ SPORTLINE ja KODIAQ SCOUT ensiesitellään Geneven Palexpo-messukeskuksessa. Lisäksi näyttelyssä julkistetaan uudistetut ŠKODA RAPID sekä ŠKODA CITIGO -mallit. ŠKODA FABIA -mallistoon esitellään uusi 1.0 TSI -moottori.

›  ŠKODA OCTAVIA RS 245 ja OCTAVIA SCOUT -mallien ensiesittely

›  ŠKODA KODIAQ SPORTLINE sekä KODIAQ SCOUT ensiesittelyssä

›  Uudistuneiden ŠKODA RAPID ja ŠKODA CITIGO -mallien ensiesittely

›  ŠKODA FABIA -malliin uusi kolmisylinterinen 1.0 TSI -mootttori

›  ŠKODA-näyttelyosasto Geneven messukeskuksen hallissa 2

ŠKODA OCTAVIA RS 245 sekä OCTAVIA SCOUT -mallien maailman ensiesittely

Škodan historian tehokkain Octavia julkaistaan. Uuden ŠKODA Octavia RS 245 -mallin moottori kehittää tehoa 180 kW (245 hv). Voimakkaan moottorin ja edistyksellisen alustatekniikan kuten elektronisesti ohjatun rajoitetun luiston VAQ-tasauspyörästön ansiosta Octavia RS tarjoaa unohtumattomia ajoelämyksiä. Suorituskykyinen uusi Octavia RS on saatavissa sekä Liftback- että Combi-versiona. Kooltaan perheautojen kokoluokkaan sijoittuva urheilullinen Octavia RS kiihtyy 0–100 km/h vain 6,6 sekunnissa (Combi 6,7 sekunnissa), ja huippunopeus on elektronisesti rajoitettu lukemaan 250 km/h. Suurin vääntö 370 Nm on käytettävissä kierroslukualueella 1600–4300/min. Muihin Octavia-malleihin verrattuna ŠKODA Octavia RS 245 -mallin alusta on 15 mm matalampi. Raideleveys takana on edeltävää Octavia RS -mallia 30 mm leveämpi. Vakiovarusteisten kiiltävän mustien kevytmetallivanteiden koko on 19 tuumaa. ESC-ajovakautuksessa on käytettävissä Sport-käyttötila. Vakiovarustus sisältää myös mm. VAQ-tasauspyörästön lukon, jonka luistoa säädellään elektronisesti ohjaten sekä ohjauksen progressiivinen välitys.

Vankan ja monipuolisen ŠKODA Octavia 4x4 Scout -mallin Offroad-piirteet ovat selvät, ja niitä täydentävät innovatiivinen neliveto, tehokkaat ja taloudelliset moottorit sekä erinomaiset ajo-ominaisuudet ja monikäyttöisyys. Octavia Scout -mallin uudistuneeseen ilmeeseen lukeutuvat konepellin korostettu muotoilu, entistä leveämpi jäähdyttimen säleikkö, uudet ajovaloyksiköt ja kokonaan LED-valoin toteutetut ajotilanteeseen sopeutuvat ajovalot (AFS-valot). Scoutin erilaisuutta tehostavat korin alaosan hopeanväriset suojukset keulassa ja perässä. Vakiovarustus sisältää myös mm. 18 tuuman kevytmetallivanteet sekä huonontien paketin, joka käsittää pohjan sekä jarru- ja polttoaineputkien muovisuojukset.

Ensiesittelyssä ŠKODA KODIAQ SPORTLINE sekä KODIAQ SCOUT

ŠKODA laajentaa katumaasturimallistoaan. ŠKODA esittelee Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä Kodiaqin tyylikkään ja dynaamisen SportLine-mallin, jonka ulko- ja sisäpuolen yksityiskohdat painottavat urheilullisuutta. Škodan uuden kookkaan Kodiaq-katumaasturin SportLine-malliversion yksilölliset sisätilat ja sporttinen ulkonäkö korostavat Kodiaqin voimaa ja dynaamista luonnetta. Kodiaq SportLine -malliin on tarjolla kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria tehoiltaan 110 kW (150 hv) - > 140 kW (190 hv). SportLine-mallin lisäksi Genevessä ensiesitellään uusi Kodiaq Scout, joka teknisesti ja visuaalisesti tuo tähän katumaasturimalliin maastoajoluonnetta.

Ensiesittelyssä uudistetut ŠKODA RAPID sekä RAPID SPACEBACK

ŠKODA Fabian ja Octavian väliin sijoittuvat perheautoluokan ŠKODA Rapid ja ŠKODA Rapid Spaceback ovat sisätiloiltaan vertailukokoluokkansa kärjessä. ŠKODA uudistaa Rapid -mallien monia yksityiskohtia. Uudet ajovalojärjestelmät lisäävät turvallisuutta. Matkustajat pysyvät WiFi Hotspot -lähiverkon avulla aina online-yhteydessä. Uusina moottorivaihtoehtoina on tarjolla kaksi taloudellista 1.0 TSI -moottoria. Genevessä nähdään Rapid Spaceback -mallin sporttisuutta henkivä, monilla mustilla yksityiskohdilla varustettu, Monte Carlo -malliversio.

Ensiesittelyssä uudistettu ŠKODA CITIGO

Geneven Autonäyttelyssä 2017 ensiesitellään ŠKODA Citigo uudella keulailmeellä sekä uudistetuilla sisätiloilla. Škodan pienimmässä automallissa on hyvät sisätilat, kaunis muotoilu, erinomainen turvallisuustekniikka ja -varustelu, hyvät ajo-ominaisuudet, tehokkaat ja taloudelliset moottorit ja useita käteviä Simply Clever -ratkaisuja, sekä Škodan kaikille automalleille tyypilliseen tapaan hyvä vastine rahalle.

ŠKODA FABIA -malliin uusi kolmisylinterinen 1.0 TSI -mootttori

Nykyinen, kolmannen sukupolven ŠKODA Fabia tunnetaan dynaamisesta ja tunteisiin vetoavasta muotoilusta, mainioista sisätiloista, edistyksellisestä turvallisuudesta, moderneista tietoviihdejärjestelmistä ja lukuisista Simply Clever -ratkaisuista. Uudesta kolmisylinterisestä moottorista on tarjolla kaksi eri tehoversiota. Moottorin alumiinista valmistetut männät ja kiertokanget on tasapainotettu erittäin tarkasti. Sisäiset kitkat ovat lähes olemattomat ja moottori käy kauniin tasaisesti ja hiljaisesti. Aiempaa korkeamman 250 baarin ruiskutuspaineen ansiosta tämän uuden yksilitraisen moottorin kumpikin tehoversio tarjoaa hyvän suorituskyvyn jopa kuusi prosenttia pienemmällä polttoaineen kulutuksella.

Lisätietoja:

Kari Aalo

Viestintäpäällikkö

+358 10 436 2112

kari.aalo@skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki