17.1.2021
ŠKODA, Juuso ja Iisa aloittavat seikkailunsa somessa Ajankohtaista & Uutta

Juuso Hämäläinen ja Iisa Pajula saivat joulukuussa ajoon ladattavat hybridit. Kummankin matka jatkuu nyt Octavia Combi iV:n ratissa.

Muusikko Iisa Pajula ja luontokuvaaja Juuso Hämäläinen jakavat vuoden 2021 aikana sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan autoilusta omaan elämäänsä peilaten. Kummankin ajossa on ladattava hybridi ŠKODA Octavia Combi iV.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Sonja Lahtinen

Laulajana ja lauluntekijänä tunnettu Iisa on innoissaan. ”Elämäni musiikkialan freelancerina, keikkailevana artistina ja kahden alakouluikäisen lapsen äitinä on varsin liikkuvaa, joten auto sopii elämänpalettiini juuri nyt hyvin”, Iisa hymyilee.

Ajokortin Iisa suoritti lapsuuden kotikaupungissaan Orivedellä, jossa ei ollut yksiäkään liikennevaloja. Autoilu oli varsin satunnaista, kunnes 30-vuotiaana omaan perheeseen tuli auto. Helsingissä autoilu osoittautui kuitenkin hieman jännittävämmäksi kuin maalla.

Musiikin kautta Iisa käsittelee rohkeasti elämää, tunteita ja pelkojakin. Samalla mentaliteetilla hän heittäytyy autoilun maailmaan. ”Aion ottaa haltuun ne asiat, jotka ajamisessa jännittävät ja jollain lailla piilevästi rajoittavat elämääni”, Iisa sanoo.

Hybridiä arkeen

Iisan autoilijan elämään kuuluu paljon maakunta-ajoa. Jos kaikki menee hyvin, Iisa starttaa maaliskuussa kiertueelle pitkin Suomea, jossa hän pääsee esittämään helmikuussa julkaistavan uuden albumin biisejä.

”Olen sinnitellyt viime vuodet ilman autoa, joten tiedän, että auto helpottaa arkeani ja keikkaelämääni todella paljon. Auton turvallisuus on tärkeä asia, kun pikkutyypit ovat kyydissäni. Vuosi 2021 tuo tullessaan paljon mukavaa, kuten myös esikoiskirjani, joten päällimmäisenä on hyvä fiilis.”

Iisaa voi seurata Instagramissa ja Facebookissa. Luvassa on ministooreja vaikkapa taskuparkkeerauksesta, ruuhka-aikaan ajamisesta Helsingin Esplanadilla ja musiikin kuuntelusta autossa.

"Auto sopii elämänpalettiini juuri nyt hyvin.”

IISA PAJULA

Kuvien taikaa

Juuso Hämäläinen on sosiaalisen median seuratuimpia valokuvaajia Suomessa. Instagramissa Juusolla on yli 240 00 seuraajaa, mutta hänet tunnetaan myös muusikkona ja musiikintekijänä. Molemmissa lajeissa korostuvat seikkailumaisuus, satumaisuus ja taianomaisuus.

Kuvaamisen 14-vuotiaana aloittanut Juuso on ehtinyt kuvata maailman ihmeitä jo 11 vuoden ajan. Juuson kuvissa digitaalinen taide yhdistyy luontokuvaukseen.

”Olen aina asunut lähellä luontoa ja viettänyt paljon aikaa luonnossa. Koska olen aina myös halunnut jakaa hyviä hetkiä muiden kanssa, valokuvat ovat tarjonneet itselleni sen oikean kanavan.”

”Koskaan ei voi tietää, mitä mutkan takaa löytyy.”

Juuso Hämäläinen

Tähtiä & pilviä

Lapin taika vetää Juusoa puoleensa. Kuvausreissut ja seikkailut saavat auton myötä uuden ulottuvuuden.

”Tykkään ajamisesta ja autoilun vapaudesta. Ajelen hissukseen ja mielellään isoilta valtaväyliltä poiketen maailmaa ihmetellen. Koskaan ei voi tietää, millainen kuvauskohde seuraavan mutkan takaa löytyy.”

”Tähdet, pilvet, sateenkaaret, revontulet ja auringonlaskut kiehtovat. On hienoa saada taltioitua luonnon rauhoittava ja maaginen tunnelma”, Juuso sanoo.

Seuraa Iisaa & Juusoa: @iisaofficial, @juusohd