4.5.2018
ŠKODA jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa Škoda Sponsoroi

Mladá Boleslav 4. toukokuuta 2018. Jo 26. kerran ŠKODA sponsoroi kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) järjestämiä jääkiekon maailmanmestaruuskisoja. Tänä vuonna kisat pidetään ensimmäistä kertaa Tanskassa (4.‒20. toukokuuta 2018). Virallisena pääsponsorina ja autoyhteistyökumppanina ŠKODA on toimittanut Tanskaan kisaorganisaation käyttöön 50 autoa. Vuodesta 1992 alkaen ŠKODA-automalleilla on ajettu jääkiekon MM-kisojen yhteydessä yli kuusi miljoonaa kilometriä.

Sitoutumisellamme kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämiin jääkiekon MM-kisoihin on pitkät perinteet, ja kisat ovat sponsorointimme tukipilari,” toteaa myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Alain Favey. ”Jääkiekko on suosituin urheilulaji kotimaassamme ja erittäin suosittu monissa meille tärkeissä maissa. Edellisiä, vuoden 2017 MM-kisoja seurasi TV:n välityksellä yhteensä yli miljardi ihmistä. Kisojen sponsoroinnilla olemme selvästi lisänneet ŠKODA-brändin kansainvälistä tunnettavuutta.”

Jo vuodesta 1993 ŠKODA on ollut jääkiekon MM-kisojen virallinen pääsponsori. ŠKODA on kirjoittanut urheilun historiaa, sillä peräti 25 vuoden mittaisella MM-kisojen sponsoroinnilla se on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan. Nyt, jo 26. kerran, ŠKODA on jälleen pääsponsori MM-kisoissa, joissa 16 maan joukkueet taistelevat maailmanmestaruudesta Tanskassa. Viime vuonna ŠKODA solmi sponsorointisopimuksen jatkamisesta vuoteen 2021 saakka.

Kisojen autokalustossa ovat edustettuina myyntisuosikki OCTAVIA, lippulaivamalli SUPERB sekä katumaasturimallit KODIAQ ja KAROQ. Kaikkiaan ŠKODA on toimittanut kisoihin 50 autoa. Vuosittaisten kisojen yhteydessä ŠKODA-kalustolla ajetaan yhteensä noin 250 000 kilometriä. Kuluneiden 26 vuoden aikana siitä kertyy kaikkiaan yli kuusi miljoonaa kilometriä. Se tarkoittaa, että ŠKODA-autoilla on ajettu 140 kertaa maapallon ympäri, mikä todistaa autojen luotettavuudesta.

ŠKODA-logo kuuluu oleellisesti jääkiekon MM-kisojen areenoille: se näkyy esimerkiksi kaukalon laidoissa ja aloitusympyröissä Tanskan pääkaupunki Kööpenhaminassa että Herningissä, joka sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Lisäksi ŠKODA tuo esille kolme automalliaan – OCTAVIA COMBI RS, SUPERB ja KAROQ – näyttävästi kaukalon laidalle. Vuonna 1993 ŠKODA esitteli kaukalon äärellä mallit: FAVORIT ja FORMAN.

ŠKODA on myös IIHF App -kisasovelluksen pääyhteistyökumppani. Tästä sovelluksesta jääkiekkofanit löytävät kiinnostavia taustatarinoita ja mielenkiintoisia tilastoja. Sovellus sisältää myös ottelujen liveseurannan ja maalihälytyksen, joten mikään tärkeä ei näistä kisoista jää huomaamatta. Lisäksi sovelluksessa voi ennustaa ottelun lopputuloksen ja jakaa sen ystäville. IIHF App -sovellus on saatavissa käyttöjärjestelmien Android ja iOS päätelaitteisiin.

ŠKODA Magazine -sivusto sisältää hyödyllistä tietoa sekä mielenkiintoisia taustajuttuja, videoita ja kuvia jääkiekon kiehtovasta maailmasta. Esimerkiksi jutun pienestä tšekkiläisestä perheyrityksestä, joka valmistaa kaikki jääkiekon MM-kisojen ja talviolympialaisten kiekot. Jääkiekon MM-kisoihin Tanskaan matkaavia kiinnostavat hyödyllistä tietoa sisältävät jutut Kööpenhaminasta ja Herningistä.