4.7.2018
ŠKODA jo 15. kerran Ranskan ympäriajon virallinen pääsponsori Škoda Sponsoroi

ŠKODA AUTO toimittaa 250 autoa tämänvuotisen Ranskan ympäriajon organisaation käyttöön ja pyöräilijöitä saattaviksi autoiksi. ŠKODA AUTO on sponsoroinut tätä maailmankuulua pyöräilykisaa jo vuodesta 2004. Tänä vuonna siis jo 15. kerran ŠKODA AUTO toimii kisan virallisena yhteistyökumppanina ja autokalustotoimittajana.

Kisan aikana ŠKODA-logo näkyy pistekilpailua johtavan urheilijan vihreässä paidassa, nyt jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Logomme näkyy tietysti myös kilpailijoita saattavissa autoissamme. ŠKODA on tukenut pyöräilykisaa virallisena yhteistyökumppanina ja autoyhteistyökumppanina vuodesta 2004 alkaen. Tämä vuosi on siten 15. kerta. ŠKODA toimittaa kisaorganisaation käyttöön tänä vuonna kaikkiaan 250 autoa.

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Alain Favey kertoo: ”Koska yrityksemme aloitti toimintansa polkupyörien valmistamisella, pyöräily on meille erityisen tärkeää. Kattava ja näkyvä mukana olomme pyöräilyn maailmassa vahvistaa ŠKODA-merkin tunnettavuutta.”

ŠKODA OCTAVIA -mallien lisäksi kisan autokalustossa on kahta katumaasturimallia ŠKODA KODIAQ ja ŠKODA KAROQ sekä ŠKODA SUPERB -malleja. ŠKODA SUPERB on parrasvaloissa: Tourin johtaja Christian Prudhomme käyttää punaista Superbia liikkuvana johtokeskuksenaan, jossa hän on jatkuvasti ajan tasalla kilpailun edistymisestä ja tapahtumista sekä turvallisuuden varmistavista radio-ohjeista. Hän voi myös avata panoraamalasikaton takaistuimelta, jolloin hän voi nousta seisomaan. Siten auto antaa hänelle mahdollisuuden nähdä korkeammalta ja varmistaa, että kukin etappi on turvallista käynnistää.

Tour de France ajetaan nyt 105. kerran, ja kisa käynnistyy 7. heinäkuuta Noirmoutier’n saarelta Atlantin rannikolta. Kolme viikkoa kestävän kilpailun aikana 176 kilpailijaa ajaa 21 etappia, joiden yhteismitta on 3351 kilometriä. Ranskan halki ajettaessa kohdataan rankkoja vuoristoetappeja. Kilpailijoiden on selviydyttävä vaativista nousuista Col de la Colombière, Col de la Madeleine ja raastavasta Alpe d’Huez’sta matkalla kohti maalia Pariisin Champs-Elysées’llä heinäkuun 29. päivä.

ŠKODA-kampanja ’Always there for those who ride’

Kilpapyöräilystä kiinnostuneet löytävät kattavat tiedot tästä maailman suurimmasta pyöräkisasta osoitteesta welovecycling.com sekä skoda.fi-sivulta .

ŠKODA on Tour de France App -kisasovelluksen pääyhteistyökumppani. Tämä sovellus tarjoaa pyöräilyfaneille mielenkiintoisia tilastoja, tulokset ja kiehtovia taustajuttuja. Tour de France App -sovellus on saatavissa käyttöjärjestelmien Android ja iOS päätelaitteisiin.

Juuret pyöräilyssä

Škodan kiinnostus ja intohimo polkupyöriin juontaa yrityksen perustamisajoista. Vuonna 1895 Václav Laurin ja Václav Klement perustivat polkupyörätehtaan Mladá Boleslavin kaupunkiin. Kymmenen vuotta myöhemmin valmistui yrityksen ensimmäinen auto Voiturette A. Laurin & Klement -tehdas yhdistyi Škodan kanssa vuonna 1925.

Ranskan ympäriajon Tour de France ja Espanjan ympäriajon Vuelta a España lisäksi ŠKODA tukee myös muita kansainvälisiä pyöräilykilpailuja sekä lukuisia muita kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia. Polkupyörät sekä niihin liittyvät varusteet ja tarvikkeet ovat oleellinen osa autonvalmistajan laajennettua tuotevalikoimaa.

Lisää Škodan pyöräilystä löytyy myös täältä :