23.9.2020
ŠKODA-jopojen matka jatkuu Asuntomessuilta nuorten pariin Ajankohtaista & Uutta

Kaikki Asuntomessuilla elokuussa ajossa olleet ŠKODA SportLine -jopot on huollettu sekä varustettu asianmukaisesti kypärin ja valoin tulevia kilometrejä varten.

ŠKODA-jopot tarjosivat mahdollisuuden kulkea messualueen ja pysäköintipaikan välillä Asuntomessuilla Tuusulassa. Nyt pyörät jatkavat matkaansa Tuusulan kunnan nuorisotyön parissa.

TEKSTI Sari Okko / KUVAT Esko Tuomisto

ŠKODA-jopot saivat Asuntomessuilla innostuneen vastaanoton ja pyörät olivat ahkerassa käytössä. Messuvieraat arvostivat noin puolentoista kilometrin mittaisen matkan taittamista pyöräillen metsäisellä reitillä perinteisen bussikuljetuksen ohella.

Polkupyörälainaamossa käyttökertoja kirjattiin lähes 8500 eli kolmisensataa päivää kohti. Kilometrejä kertyi yhteensä noin 17 000 eli reilut 500 kilometriä pyörää kohden.

ŠKODA SportLine -jopot luovutettiin syyskuussa Hyrylän kunnantalolla Tuusulan kunnan nuorisotyön käyttöön. Kuvassa eturivissä Katariina Loman (vas.), Riko Salmi, Elina Parkkinen, Jaana Koskela, Jaana Kellosalmi ja Marika Mäntyniemi sekä takarivissä Kari Aalo (vas.), Ari Virta ja Heikki Vuorenpää.

Homma lähti lentoon

Polkupyörät olivat nyt ensimmäistä kertaa messuvieraiden käytössä messualueen ja pysäköintialueen välisellä reitillä Asuntomessujen 50-vuotisen historian aikana. Hyrylän Rykmentinpuistossa järjestetyt messut sopivat kulkureitteineen hyvin pyöräilyyn.

”Kun idea pyöristä messualueen uusina liikkumisvälineinä heräsi, otin yhteyttä Škodaan, joka on toiminut yhteistyökumppanina jo kaksilla Asuntomessuilla. Saimme heti vastauksen, että mietitäänpä yhdessä hyvä kokonaisuus”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen projektipäällikkö Ari Virta sanoo.

”Jo tässä vaiheessa pohdittiin, että pyörille olisi hyvä suunnitella myös jatkokäyttöä messujen jälkeen – ja luonnollisesti messukunnassa” Škodan viestintäpäällikkö Kari Aalo kertoo.

Tuusulalaisille nuorille monimuotoista maksutonta apua ja tukea tarjoava Ohjaamo otti kopin palvelumallin organisoinnista. Homma lähti nopeasti lentoon ja messukuukausi sujui hyvin.

”Jopoille haettiin luontevaa jatkokäyttöä messujen jälkeen – ja luonnollisesti messukunnassa”, Škodan viestintäpäällikkö Kari Aalo (oik.) kertoo.

Jopoille riittää kysyntää

ŠKODA luovutti polkupyörät Asuntomessujen jälkeen Tuusulan kunnan nuorisotyön yksikön ja sen tukitoimintojen eri toimipisteisiin nuorten ja ohjaajien käyttöön. Punaisille jopoille riittää kysyntää.

”Jopoillen pääsemme nuorten kanssa yhdessä liikkumaan, ulkoilemaan ja harrastamaan sekä käymään kauppareissuilla tai vaikka piknikillä ja retkillä. Tärkeintä on, että voimme tehdä ja mennä yhdessä. Jopot tulevat todelliseen tarpeeseen, joten kilometrejä kertyy varmasti”, Ohjaamon palvelupäällikkö Jaana Kellosalmi ja Jokelan Monitoimitalossa nuoriso-ohjaajana toimiva Riko Salmi tuumivat.

”Saimme Asuntomessut-kuukauden aikana positiivista palautetta pyöräilymahdollisuudesta. On hienoa, että jopot pääsivät nyt messujen jälkeen huollettuina ja asianmukaisesti varusteltuina tärkeään uusiokäyttöön ja jatkamaan matkaansa”, Aalo sanoo.

”Suomen Asuntomessut kiittää yhteistyökumppaneita ja toivoo, että jopot ilahduttavat Tuusulassa jatkossakin mahdollisimman monia”, Virta toteaa.