6.9.2018
ŠKODA julkaisee VISION RS -mallin muotoiluvideon ja sisätilaluonnokset Ajankohtaista & Uutta

Mladá Boleslav, 6. syyskuuta 2018 – ŠKODA VISION RS tarjoaa näkemyksen ŠKODA RS -mallien tulevaisuudesta. Muotoiluluonnokset antavat ensivaikutelman konseptiauton sisätilasta ennen mallin ensiesittelyä lokakuussa järjestettävässä Pariisin autonäyttelyssä. Lisäksi videolla esitellään kestävästi tuotetuista materiaaleista valmistetun sisätilan muotojen syntyminen muotoiluosastolla Prahassa.

Video vie katsojan Tšekin pääkaupungissa sijaitsevalle muotoiluosastolle, joka sijaitsee lähellä Prahan linnaa, Kaarlensiltaa, Tanssivaa taloa ja Žofín-palatsia. Tulevien ŠKODA-mallien ensimmäisiä luonnoksia piirretään Mladá Boleslavin Česana-kaupunginosassa sijaitsevan muotoiluosaston lisäksi myös prahalaisella Masarykin rantakadulla (Masarykovo nábřeží) sijaitsevan jugendtalon inspiroivassa ympäristössä innoittavan tunnelman keskellä.

ŠKODA-muotoilija hahmottelee urheilullisen ja avaran sisätilan, jossa kelluvilta vaikuttavat istuimet, hiilikuituiset ja kristallilasiset elementit, upeat valoefektit ja moottoriurheilumaailman tyylipiirteet yhdistyvät saumattomasti toisiinsa. ŠKODA VISION RS -mallin briljantinvalkoinen väri korostaa auton ekologista teknologiaa ja kestävään kehitykseen pohjautuvia materiaaleja.

Hiilikuitu, kristallilasi ja moottoriurheilumaailman tyylipiirteet

Mittaristo hiilikuituoptiikkaisine elementteineen toistaa jäähdyttimen säleikön symmetrisiä muotoja. VISION RS -mallin somiste-elementit ovat tšekkiläisen lasinvalmistaja Lasvitin käsityönä valmistettua erikoiskristallia. Mittaristossa näytetään erityisiä RS-animaatiota, ja sen valot toimivat interaktiivisesti tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytön kanssa.

VISION RS -mallin avaraan keskikonsoliin on integroitu DSG-vaihteiston shift-by-wire-tekniikka, ja se on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Tätä korkealuokkaista materiaalia on käytetty myös auton koristeosissa, ovipaneeleissa ja istuinten rungossa. Se luo suoran yhteyden moottoriurheilumaailmaan. Erityiset silmukkamaiset ovenkahvat tuovat mieleen kilpa-auton. Urheilullisen ulkonäön ohella ŠKODA VISION RS -mallin toinen tärkeä ominaisuus on kestävän kehityksen filosofia. Esimerkiksi hiilikuitu on valmistettu täysin kierrätetystä polyesteristä ja istuinverhoilu kasviperäisestä Alcantarasta.