ŠKODA KAMIQ: ensimmäinen pilkistys sisätiloihin

Jo ennen uuden ŠKODA Kamiqin ensiesittelyä tulevassa Geneven autonäyttelyssä ŠKODA paljastaa uuden crossover-katumaasturinsa sisätilat. Kamiqissa sisätilojen hyvä ergonomia ja tunteisiin vetoava muotoilu yhdistyvät kaikille ŠKODA-automalleille tyypillisen reiluihin tiloihin. KAMIQ on Škodan toinen automalli, jossa uusi sisätilakonsepti toteutuu.

ŠKODA Kamiqin sisätilojen pohjana oleva uusi konsepti esiteltiin ensimmäisen kerran VISION RS -konseptiautomallissa. Kuljettajan näkökenttään sopivan korkealle sijoitettua näyttöä kehystävä muotolinja myötäilee konepellin muotoja luoden näytön alapuolelle ergonomisen rannetuen kosketusnäytön miellyttävää käyttöä varten. Tarjolla olevassa muunneltavassa Virtual Cockpit -mittaristossa on kokoluokan suurin 10,25-tuumainen näyttö. Tämä mittaristo on uuden Kamiqin digitaalinen kohokohta. Kojelaudan uusi muotoilu jatkaa ulkonäön uutta, tunteisiin vetoavaa muotokieltä. Kojelaudan päissä ilmasuuttimet yltävät oviverhouksiin saakka, mikä visuaalisesti korostaa Kamiqin sisätilojen väljyyttä.

Uusi pintakuviointi, lämpimät värisävyt ja tunnelmavalaistus

Hillitysti koristellun kojelaudan ja etuoviverhousten laadukas pinta on miellyttävän pehmeä ja kristallikuvioitu. Sisätilojen verhousten kristallimuotomainen kuviointi tulee olemaan kaikkien ŠKODA-mallien sisätiladesignin tyypillinen yksityiskohta. Tunnelmavalaistus luo viihtyisän valoilmapiirin. Sen värivaihtoehdot ovat kupari, punainen tai valkoinen. Värit lisäävät visuaalisen tehosteen sisätilan värisävyihin ja kohtaavat kiinnostavana kontrastina istuinverhoilun koristesaumat. Suedia-mikrokuitukankainen istuinverhoilu on saatavissa lisävarusteena. Mukavuutta lisäävinä varusteina ŠKODA Kamiqiin on tarjolla mm. tuulilasilämmitys, takaistuinlämmitys ja ohjauspyörän lämmitys.

Pitkästä akselivälistä reilusti tilaa

ŠKODA Kamiqissa on reilut sisätilat, kuten ŠKODA-automallilta on lupa odottaakin. Akseliväli on 2 651 millimetriä ja autossa on reilut polvitilat myös takaistuimella. Tavaratilaa on tarjolla 400 litraa. Takaistuimien selkänojat eteen kääntämällä tavaratila suurenee 1 395 litraan.

Uusi ŠKODA KAMIQ saa ensiesittelynsä Geneven autonäyttelyssä 5.-17. maaliskuuta 2019.