30.1.2019
ŠKODA KAMIQ -mallin ensimmäiset luonnoskuvat: uutuusmallin ulkonäkö Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA julkistaa kahdella designluonnoskuvalla ensivaikutelman uudesta KAMIQ-mallista. Nämä ŠKODA Kamiqin designluonnokset on piirtänyt ŠKODA Design -tiimin jäsen Suomalainen Antti Mikael Savio.

Edestä katsottuna uuden ŠKODA Kamiqin ilme on voimakas ja itsevarma. Keulailmeen ehdottomana kohokohtana ovat uudet kaksiosaiset ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalonauhat on sijoitettu. Tätä valoilmettä ŠKODA käyttää nyt ensimmäisen kerran.

Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani : “Uudessa KAMIQ-mallissa olemme toteuttaneet täysin uudennäköiset ajovalot. Kaksiosaiset ajovaloyksiköt ja päivävalot niiden yläpuolella ovat uutta Škodaa. Ne antavat Kamiqille muista erottuvan ilmeen, ja ne ovat uusin tulkinta katumaasturimalliemme onnistuneesta muotokielestä.”

Nämä ŠKODA Kamiqin designluonnokset on piirtänyt ŠKODA Design -tiimin jäsen Antti Mikael Savio . Lue tästä hänen ŠKODA Storyboardille antamansa haastattelu.

Kuinka tärkeä osa luonnostelulla on muotoiluprosessissa?
Se on aivan oleellinen osa muotoiluprosessia. Jokaisen auton design alkaa syntyä paperilla, mikä on nopein tapa kommunikoida. Kun teemme luonnoksia, muutamme idean visuaaliseksi. Niistä saa aavistuksen siitä, mitä merkki-identiteetille on tapahtumassa.

Mitä automallin hyvässä designluonnoksessa pitää olla?
Siinä on oltava selvä idea, tunnetta mukana, ja siitä pitää löytyä jotakin muotoilullisesti uutta. Tärkeintä ovat harmonia ja halutut mittasuhteet. Luonnoksen on inspiroitava ihmisiä ja saatava heidät odottamaan lopullista tuotetta.

Mitä erityistä automallin luonnostelussa on verrattuna muunlaiseen luonnosteluun?
Mielestäni erot automallin luonnostelussa ja jonkin muun tuotteen piirtämisessä ovat vain pieniä. Luonnoksen tekemisen tavoite on vangita oleellinen. Automallin luonnostelun ydin on saada aikaan jotakin autojen designissa odottamatonta ja uutta, ja oikeastaan sama pätee lähes kaikissa taiteen tekemisen muodoissa.

Mitä luonnosten piirtäminen sinulle merkitsee?
Se on kuin hengittäisi! Se on minulle luonnollisin tapa ilmaista itseäni.

Veikö luonnosten tekeminen sinut autodesignin maailmaan vai veivätkö autot sinut muotoilun ja luonnosten maailmaan?
Vaikea sanoa. Ne tapahtuivat yhdessä. Olen aina piirrellyt autoja, ihan pikkupojasta alkaen…

Mikä on inspiraatiosi lähde luonnosten luomisessa?
Sanoisin, että musiikki ja kauniit esineet. Joskus se voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin inspiroiva keskustelu!