ŠKODA Kamiqille täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystesteissä

Mladá Boleslav ŠKODA KAMIQ ylsi parhaaseen viiden tähden tulokseen puolueettomissa Euro NCAP -törmäystesteissä. Urbaani crossover-katumaasturi KAMIQ on jälleen kerran omassa autoluokassaan turvallisimpiin autoihin lukeutuva Škodan automalli. KAMIQ menestyi erityisen hyvin aikuisten matkustajien ja polkupyöräilijöiden suojauksessa.

Teknisestä tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Strube: “Autojemme aktiivinen ja passiivinen turvallisuus on meille äärimmäisen tärkeää. Se, että myös uusin automallimme KAMIQ sai Euro NCAP -törmäystesteissä täydet viisi tähteä, osoittaa jälleen kerran miten korkealle olemme autojemme turvallisuuden vaatimukset asettaneet ja miten hienosti suunnittelijamme ovat työnsä hoitaneet.”

ŠKODA KAMIQ selviytyi Euro NCAP:n vaativista törmäys- ja turvallisuustesteistä mainiosti saaden täydet viisi tähteä. Euro NCAP -testit todistivat miten hyvin ŠKODA-automalliston uusin tulokas suojaa matkustajiaan ja polkupyöräilijöitä. Crossover-katumaasturimme sai aikuisten matkustajien turvallisuudesta 96 prosenttia maksimipisteistä, mikä on vaikuttava saavutus Euro NCAP:n historiassa. KAMIQ sai täydet pisteet polkupyöräilijöiden suojauksesta, ja se kertoo vakiovarusteisen, automaattisen Front Assist -hätäjarrutusjärjestelmän ja ennakoivan jalankulkija- ja polkupyöräilijäsuojan merkittävistä eduista, ja lisäksi järjestelmä sisältää kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen.

Törmäystilanteessa KAMIQ suojaa kuljettajaansa ja matkustajiaan jopa yhdeksällä turvatyynyllä, joista takasivuturvatyynyt ovat lisävaruste. Muita turvallisuutta lisääviä järjestelmiä ovat Multi-Collision Brake -monitörmäysjarrutusjärjestelmä, tarjolla oleva ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist sekä lastenistuimien ISOFIX- ja Top Tether -kiinnitykset takaistuimissa ja etumatkustajan istuimessa. ŠKODA Kamiqin vakiovarustus sisältää myös kaista-avustimen, ja saatavissa oleva Side Assist -kaistanvaihtovaroitin varoittaa kuljettajaa takaa kuolleessa kulmassa lähestyvistä ajoneuvoista. Näiden avustinjärjestelmien kokonaisuus tuotti Kamiqille 3,5 pistettä neljästä mahdollisesta.

Hiljattain myös täydet viisi tähteä saaneen perheautokokoluokan ŠKODA Scalan lailla KAMIQ pohjautuu Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB A0 -perustekniikkaan, mikä mahdollistaa edistykselliset turvallisuus- ja avustinjärjestelmät. Tämän katumaasturimallin erittäin jäykkä kori ja sen kookkaat muodonmuutosvyöhykkeet sekä vankka matkustamo varmistavat hyvän passiivisen turvallisuuden. Korin rakenteista ŠKODA on valmistanut lähes 80 prosenttia suurlujuusteräksistä tai erikoiskarkaistuista teräksistä.

Törmäystestit suorittava European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) perustettiin vuonna 1997. Nykyisin sen jäseninä on liikenne- ja kuljetusministeriötä, autoilujärjestöjä, vakuutusyhdistyksiä ja tutkimuslaitoksia kahdeksasta Euroopan maasta. Tutkimuslaitoksen kotipaikka on Belgian Leuven. Tutkimuslaitos suorittaa uusien automallien törmäystestit ja arvostelee niiden perusteella autojen aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden. Viime vuosien mittaan törmäystestit ovat tiukentuneet, ja nykyään turvallisuutta testataan useissa erityyppisissä törmäyksissä. Alun perin arvostelu perustui vain kolaritestien tuloksiin, mutta nykyisin arvostelussa otetaan huomioon myös aktiivisen turvallisuuden järjestelmät ja saatavissa olevat ajoavustinjärjestelmät.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki