30.11.2021
ŠKODA KAROQ uudistuu Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA AUTO on kehittänyt muotokieltään uudistetun Karoqin suunnittelussa, minkä tuloksena on syntynyt entistä näyttävämpi katumaasturi.

Neljä vuotta sitten esitelty ŠKODA KAROQ uudistuu: ŠKODA on päivittänyt kompaktin katumaasturimallinsa varmistaen siten sen menestystarinan jatkumisen. Entistä hienostuneemman muotokielen lisäksi uudistus tuo mukanaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, uutta tekniikkaa ja entistä tehotaloudellisempia EVO-sukupolven moottoreita. Vuonna 2020 ja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla tämä KODIAQ-mallin pienempi sisar oli kansainvälisesti toiseksi myydyin ŠKODA-malli heti Octavian jälkeen.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA  AUTO

Autonvalmistaja ŠKODA jatkaa SUV-malliensa päivittämistä. Kompakti KAROQ, ŠKODAn myydyin katumaasturi, on nyt varustettu uudella teknologialla ja uudella ulkonäöllä, ja se seuraa tšekkiläisen merkin suurimman katumaasturin, KODIAQin, jalanjälkiä.

"KAROQ on yli 500 000 myydyllä kappaleellaan yksi ŠKODAn menestyksen tukipilareista. Tämän suuntauksen säilyttämiseksi auto on modernisoitu huolellisesti. Päivitetyssä versiossa on uusi muotoilu, parannettu aerodynamiikka sekä nykyaikaiset avustin- ja infotainment-järjestelmät. Olen vakuuttunut, että tämän kokonaisuuden myötä voimme luottaa Karoqin menestymiseen markkinoilla. ", sanoo ŠKODAn toimitusjohtaja Thomas Schäfer.

Uudet kasvot

Oliver Stefani, Škodan muotoilujohtaja: "Uudistunut KAROQ vaikuttaa nyt huomattavasti itsevarmemmalta. Leveämpi, kuusikulmainen jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö ja uudenlainen etupuskuri tekevät keulasta erityisen näyttävän. Uudenlaiset LED-ajovalot korostavat auton dynaamista ilmettä. Uudistetut takavaloyksiköt tehostavat vaikutelmaa entisestään, ja uusi takaspoileri saa Karoqin näyttämään pidemmältä."

Etupuskuri on uudentyylinen, muodoiltaan veistoksellinen, ja etupuskurin alaosassa on verkkotyylinen ilmanottosäleikkö. Sen päissä oleva L-muoto korostaa Air Curtain -ilmanohjausaukkoja jykevän mustan etuspoilerin viimeistellessä keulailmeen. Etupuskurin Air Curtain -ilmanohjausaukot suuntaavat ilmavirtauksen hallitusti etukulmien ja etupyörien ohi. Näin ne vähentävät ilman pyörteilyä ja parantavat ilmavirtausta pyörien alueella. Auton pohjan ilmanvastuksen pienentämiseksi nelivetoisessa KAROQ-mallissa on nyt aerodynaamisesti optimoidut pohjalevyt, jotka peittävät myös taka-akselialueen.

Ajovalot ja takavalot ovat uudistuneet, ja keulassa toteutuu tyylikäs nelivaloilme.

Uudenlaiset ajovalot ulottuvat jäähdyttimen ŠKODA-säleikköön saakka. Kahteen yksikköön jaetut päivävalot korostavat entisestään auton dynaamista ilmettä. Lisävarusteena saatavilla olevat Matrix LED -ajovalot ovat tarjolla ŠKODA Karoqiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kaksi varusteluversiota ja SPORTLINE-malliversio

Uudistetusta ŠKODA Karoqista on tarjolla varusteluversiot Ambition ja Style, sekä SPORTLINE-malliversio. Tavaratila on kooltaan yhtä suuri kuin edeltäjämallissa: 521 litraa istuimet pystyasennossa ja 1 630 litraa takaistuimien selkänojat eteen käännettyinä. VarioFlex-takaistuinjärjestelmän yhteydessä tavaratilan tilavuus on 588 litraa, minkä saa suurennettua 1 605 litraan kääntämällä takaistuimien selkänojat eteen ja 1 810 litraan irrottamalla takaistuimet autosta.

Uudistetusta ŠKODA Karoqista on tarjolla varusteluversiot Ambition ja Style, sekä SPORTLINE -malliversio.

ŠKODA AUTO on toteuttanut lukuisia teknisiä toimenpiteitä, joilla nykyisistä EVO-sukupolven moottoreista on saatu entistä tehokkaampia, taloudellisempia ja vähäpäästöisempiä. Teholtaan 140 kW:n (190 hv) bensiinimoottori 2.0 TSI on tarjolla KAROQ SPORTLINE -malliversioon.

Tehoa ja vastuullisuutta

Uudistettuun ŠKODA Karoqiin on tarjolla EVO-sukupolven viisi edistyksellistä ja taloudellista moottoria, joiden tehot vaihtelevat välillä 81 kW (110 hv) ja 140 kW (190 hv). Peräti 350 baarin ruiskutuspaine tekee kolmesta TSI-bensiinimoottorista erityisen tehokkaita. Kummankin dieselmoottorin typen oksidien (Nox) päästö on selvästi pienentynyt pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmässä käytettävän lisäaineen kaksoisruiskutuksen ansiosta. Teholtaan 140 kW:n (190 hv) bensiinimoottori 2.0 TSI on tarjolla ainoastaan KAROQ SPORTLINE -malliversioon 7-vaihteisen DSG-vaihteiston ja nelivedon yhteyteen. Tehokkaampi 110 kW:n (150 hv) 2.0 TDI -dieselmoottori on saatavilla joko etuvedon ja käsivalintaisen vaihteiston tai nelivedon ja 7-vaihteisen DSG-vaihteiston yhteyteen.

Uudet koristelista- ja istuinverhoiluvaihtoehdot antavat Karoqin sisätiloille raikkaan, modernin ilmeen, ja autoon on tarjolla myös lisää mukavuusvarusteita.

Uudistetun Karoqin sisätilat ovat ympäristön kannalta kestävämmät ja entistä mukavammat. Saatavilla on uusi sisätilojen Eco-paketti, jonka istuinverhoilu on valmistettu vegaanisista kierrätysmateriaaleista. Uutuuksiin lukeutuvat lisäksi laajennettu LED-tunnelmavalaistus, sekä uudet koristelistat kojelaudassa ja oviverhouksissa, jotka ovat tyylikkäitä visuaalisia kohokohtia. Lisävarusteena autoon on saatavissa myös sähkötoimisesti säädettävät etuistuimet.

Edelleen kehitetyt avustin- ja turvajärjestelmät sekä peräti yhdeksän turvatyynyä suojaavat ŠKODA Karoqin kuljettajaa ja matkustajia parhaalla mahdollisella tavalla. Travel Assist -ajoavustinkokonaisuus yhdistää useita eri avustinjärjestelmiä, kuten esimerkiksi ennakoiva ja mukautuva vakionopeuden säädin, mukautuva kaista-avustin ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän edelleen kehitetty versio.