ŠKODA käynnisti korkeajänniteakkujen tuotannon uudelleen

Mladá Boleslav ŠKODA AUTO on käynnistänyt koronaviruspandemian vuoksi suljetut tehtaansa uudelleen. Uudelleen käynnistämisessä noudatetaan tarkkaa suunnitelmaa, joka huomioi kaikki prosessivaiheet ja alihankintaketjut. Suunnitelman mukaisesti Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa on jälleen aloitettu Volkswagen-konsernin lataushybridiautomallien korkeajänniteakkujen valmistus. Henkilökunnan suojaamisen varmistamiseksi käyttöön on otettu yli 80 erilaista varotoimea. ŠKODA on toteuttanut lukuisia toimenpiteitä, joilla tehtaalla ja toimistoissa työskenteleviä suojataan koronavirustartunnoilta parhaalla mahdollisella tavalla.

› Mladá Boleslavin tehtaalla valmistettavia korkeajänniteakkuja käytetään SUPERB iV -lataushybridissä ja muissa Volkswagen-konsernin lataushybrideissä
› Koronaviruspandemian vuoksi tehtaalla noudatetaan tiukkoja hygieniamääräyksiä työntekijöiden suojaamiseksi

ŠKODA AUTO käynnisti kolme Tšekin-tehdastaan maanantaina 27.4.2020 . Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa on sen myötä käynnistetty uudelleen myös lataushybridiautojen korkeajänniteakkujen valmistus. Terveytensä suojaamiseksi työntekijöiden on työssään aina noudatettava uusimpia suosituksia ja määräyksiä.

ŠKODA AUTON komponenttituotannon johtaja Christian Bleiel: "Mladá Boleslavin tehtaalla me valmistamme korkeajänniteakkuja, joita käytetään Volkswagen-konsernin eri lataushybridiautomalleissa. Kuluneiden seisokkiviikkojen aikana olemme huolella valmistautuneet tuotannon uudelleenkäynnistämiseen, jotta voimme varmistaa riittävät toimitusmäärät heti aloittamisesta alkaen. Tietenkin on kaikkein tärkeintä, että noudatamme kaikkia varotoimia suojataksemme työntekijöitä mahdollisimman hyvin.”

Akustot kootaan, testataan ja ladataan tuotantolinjalla ennen autoihin asentamista. Mladá Boleslavin tehtaalla korkeajänniteakkujen valmistus työllistää noin 200 henkeä. Škodan suunnitelmissa on lisätä tuotantokapasiteettia vielä tämän vuoden aikana. Akkujen valmistuksen apuna on 13 kappaletta 210‒500 kilon kapasiteetin KUKA-robotteja, jotka siirtelevät ja kuljettavat painavia tai hankalan muotoisia osia.

Mladá Boleslavissa valmistettuja korkeajänniteakkuja on käytetty MQB-perustekniikkaan pohjautuvissa Škodan, Audin, Seatin ja Volkswagenin lataushybridimalleissa jo syyskuusta 2019 alkaen. Myös viime syyskuussa esitellyssä, Škodan Kvasinyn tehtaalla valmistettavassa ŠKODA SUPERB iV -mallissa käytetään tällaista korkeajänniteakkua.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki