28.1.2018
ŠKODA-kuljettajat hallitsivat rallin SM-sarjan avausta Rovaniemellä – Pietariselle ylivoimainen voitto Škoda Sponsoroi

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Rallin SM-sarja alkoi kuluneena viikonloppun perinteisellä Arctic Lapland Rallylla Rovaniemellä. Huippusuosion kilpakuljettajien keskuudessa saaneen ŠKODA Fabia R5 -mallin ralliautot olivat huipulla myös rallin tuloksissa, sillä niillä otettiin kilpailun kaksoisvoitto.

Voittoon ajoivat Eerik Pietarinen ja hänen kartanlukijansa Juhana Raitanen . 24-vuotias tuusulalainen ajoi voittoon lopulta reilusti yli kahden minuutin erolla. Pietarisen ja Raitasen ylivoimaisesta vauhdista kertoo se, että hän ajoi pohja-ajan yhdeksälle erikoiskokeelle yhdestätoista.

Ralli meni hyvin. Saatiin puhdas ja ongelmaton suoritus kumpanakin kisapäivänä. Taso varmasti vain kovenee seuraavassa rallissa Mikkelissä, kun vastassa ovat Jari Ketomaa ja Kalle Rovanperä, joten täysillä pitää sielläkin mennä, Pietarinen tunnelmoi rallin maalissa.

Nyt tulleen voiton myötä Pietarinen teki Tunturirallin historiaa, sillä hänestä tuli 53-vuotiaan legendaarisen kilpailun kautta aikojen kolmanneksi nuorin yleiskilpailun voittaja. Tilastossa Pietarinen ohitti Tommi Mäkisen, joka voittaessaan vuonna 1989 oli vajaan vuoden vanhempi kuin Pietarinen on nyt. Kaikkien aikojen nuorin Tunturirallin voittaja on Esapekka Lappi, joka vuonna 2012 voittaessaan oli 21-vuotias.

Toiseksi kilpailussa ajoi 21-vuotias Emil Lindholm , jolle ralli oli ensimmäinen R5-mallisella autolla.

Ihan hyvä ralli meiltä, kun ottaa huomioon, että nyt ajettiin ensimmäinen kilpailu R5-ralliautolla. Ralli meni aika pitkälti sen mukaan, mitä oltiin ennakkoon suunniteltu, Lindholm totesi rallin maalissa.

Arctic Lapland Rallyn kymmenen kärkeen mahtui seitsemän ŠKODA-kuljettajaa. Yhteensä kilpailun maaliin ajoi 13 ŠKODA-kuljettajaa .

Tuloksia, Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 27.1.2018. ŠKODA-kuljettajat lihavoitu.